4. listopadu 2008 • 11:20

Basketbalistky Brna budou v Rize favoritky

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky mistrovského Brna budou ve středu plnit roli favoritek v Rize, kde je čeká v Evropské lize první ze série tří zápasů na palubovkách soupeřů.



Lotyšský šampion ještě v předchozích třech kolech nevyhrál a dělí se v tabulce společně s Lille o poslední místo.

"Ta bilance je ale dost zavádějící, protože Riga má silný tým. Nemůžeme si dovolit soupeřky ani v nejmenším podcenit," řekl před odletem ČTK trenér Jan Bobrovský.

Jeho svěřenkyně ve středu po výborném výkonu porazily v hale Rosnička favorizovaný celek CSKA Moskva, ale v sobotu utrpěly na vlastní palubovce nečekanou prohru v domácí soutěži od USK Praha. Z nepovedeného závěru proti vysokoškolačkám, ve kterém po hrubých chybách ztratily sedmibodový náskok, se prý poučily.

"Ten nevydařený závěr jsme si rozebrali. Také pro případ, že bychom se dostali do podobné koncovky. Byl bych rád, kdyby už k takovým zkratům nedošlo," přál si Bobrovský, který bude mít k dispozici kompletní tým.

Brněnská výprava má obavy z podmínek, které na ni v Rize čekají. Utkání se bude hrát na zimním stadionu, dnešní večerní trénink po příletu se ale uskuteční jinde a až po 20. hodině. Dějiště utkání si bude tým moci vyzkoušet až v den utkání ráno. "Zkouší na nás trochu zvláštní finty," podivoval se brněnský kouč.

Basketbalistky Rigy nestačily v Evropské lize doma na Šoproň a CSKA Moskva, prohrály i v Benátkách. Brněnští trenéři studovali hru soupeře z videa z utkání s ruským celkem. "Pod košem budou mít výškovou převahu.

Pohlídat si musíme zejména Američanku Carsonovou, která střílí z každé pozice. Většina akcí směřuje na ni. Výborná je i běloruská reprezentantka Troinová. Tyto dvě hráčky jsou hlavními střeleckými oporami Rigy," dodal Bobrovský.

Po utkání v Rize, které začne ve středu v 16:55 SEČ, sehraje Brno další dva euroligové zápasy v Šoproni a Benátkách, v domácím prostředí se představí až 26. listopadu proti Lille.

Články odjinud


Články odjinud