5. listopadu 2008 • 07:52

Houston poprvé nedokázal vyhrát

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Bostonu dokázali jako první v nové sezoně NBA porazit Houston. Úřadující mistři ligy vyhráli v úterý na palubovce Rockets a ukončili třízápasovou vítěznou sérii texaského týmu od začátku ročníku.



Bostonu se podařilo napravit nečekanou sobotní porážku na hřišti Indiany a má nyní stejnou bilanci tří výher a jedné prohry jako jeho úterní soupeř. Tým Celtics táhla hvězdná trojice Ray Allen, Kevin Garnett a Paul Pierce, jež se postarala o 56 bodů a 25 doskoků.

"Měli jsme za sebou těžkou porážku. A teď jsme na ni odpověděli vítězstvím proti hodně dobrému mužstvu," uvedl Allen, nejlepší střelec zápasu s 29 body.
Hodně zklamaný byl domácí pivot Jao Ming, jemuž Boston dovolil jen osm bodů. "Byl to asi jedno z mých nejhorších utkání všech dob," řekl sebekriticky čínský obr.

V akci byly v úterý vedle Houstonu i další dva texaské celky San Antonio a Dallas, které měly na programu vzájemný souboj. Ten vyhráli hostující Mavericks 98:81 a uštědřili San Antoniu třetí porážku v třetím zápase sezony.
Tak špatný start do ročníku Spurs v minulých 35 letech nezažili. O téměř dvě třetiny bodů vítězného týmu se postaralo duo Dirk Nowitzki (30) a Jason Terry (29).

Ani ve třetím úterním utkání nevyhrál domácí tým. Basketbalisté New Jersey podlehli Phoenixu 86:114.

Výsledky:
New Jersey - Phoenix 86:114, San Antonio - Dallas 81:98, Houston - Boston 99:103.

Články odjinud


Články odjinud