8. srpna 2009 • 13:03

James nechce v Clevelandu prodloužit smlouvu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista LeBron James podle svého vyjádření pravděpodobně nepřijme nabídku na prodloužení smlouvy, kterou mu předložil jeho tým Cleveland Cavaliers.



Nejužitečnější hráč uplynulého ročníku NBA chce o dalším kontraktu jednat až po skončení nové sezony z pozice volného hráče.

Stávající kontrakt podepsal čtyřiadvacetiletý basketbalista v roce 2006. Jamesovi sice zaručuje 15,7 milionu dolarů (286 milionů korun) ročně, nezařazuje ho ale ani do první desítky nejlépe placených hráčů soutěže. Cleveland nabídl rodákovi z Akronu prodloužení kontraktu v červenci.

"V roce 2006 jsem podepsal smlouvu s opcí. Nedávalo by smysl podepisovat teď novou nabídku, když si chci nechat dveře otevřené pro všechny příležitosti," řekl James v pátek novinářům.

Popřel ale, že nabídku odmítl, protože v Clevelandu nechce pokračovat. V týmu se prý cítí dobře a spolu s novou posilou Shaquillem O'Nealem, dosavadní hvězdou Phoenixu, ho chce nasměrovat k triumfu v NBA.

James v minulém ročníku soutěže dovedl Cleveland k prvenství v základní části, avšak v play off s týmem nestačil v konferenčním finále na Orlando Magic. Za své výkony dostal jako první hráč Clevelandu v historii cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud