26. února 2010 • 21:05

Brněnské basketbalistky zdolaly Wislu Krakov

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky Frisco Sika Brno porazily ve druhém čtvrtfinále Evropské ligy doma Wislu Krakov 87:72 a vyrovnaly stav série na 1:1. O postupujícím do turnaje Final Four se rozhodne ve středu v Polsku.



V dnešním zápase basketbalistky Krakova trápily Brno jen v úvodním poločase, po změně stran už měly režii zcela v rukou české vicemistryně.

Hned z prvního bleskového úniku po křídle dala první koš Vítečková, ale Wisla podporovaná dvěma stovkami bouřlivě povzbuzujících fanoušků oplácela stejnou mincí. Prosazovala se zejména odvážnými průniky a střelbou z dálky izraelská rozehrávačka Cohenová.

Oba týmy zastavil na čtvrt hodinu v rozletu výpadek světla. Po přestávce se rychleji dostal do tempa polský celek, který chyby soupeřek trestal rychlými protiútoky. Za stavu 17:23 si vzal trenér Jan Bobrovský oddechový čas a sáhl do základní sestavy, když na palubovku poslal Grimovou a Stehlíkovou. Tah mu vyšel a Brňanky šňůrou devíti bodů skóre otočily. "Krakov začal dobře a trochu nás zaskočil velmi solidní střelbou. Ve druhé čtvrtině už byl náš výkon lepší," uvedl Bobrovský.

Wisla nechtěla postupovou naději pustit z rukou, střelecky se v jejím týmu chytla kromě Cohenové zejména Kobrynová a Castro-Marquezová. Krakov získal znovu šestibodový náskok, ještě do přestávky se v poslední minutě český tým probral a šesti body znovu otočil.

Po změně stran zlepšily Brňanky pohyb v obraně a zpřesnily kombinaci. Vedle Vítečkové a Horákové se dařila koncovka i Američankám McWilliamsové a Bonnerové. Výsledkem byl ve 25. minutě už třináctibodový náskok 54:41, když se brněnská hala podruhé ponořila po výpadku proudu do čtvrthodinové tmy. "Opět jsme si udělaly slibný náskok a ve druhém poločase jsme pokračovaly ve výborném výkonu. Určitě sehrála roli zónová obrana, kterou jsme Krakov překvapily," řekla nejlepší střelkyně Brna Eva Vítečková, která dala 25 bodů, z toho pět trojek.

Přestávka prospěla české basketbalistce ve službách Krakova Kateřině Zohnová, jež v průběhu necelých dvou minut sedmi body posílila naději hostů na případný zvrat. "Zápas byl z naší strany hodně nevydařený. Nedokázaly jsme soupeřkám vůbec vzdorovat a v závěru už byl exhibicí Brna," uvedla Zohnová.

Soustředěný výkon Brna a získání šestnáctibodového náskoku však soupeřkám šanci rychle vzaly. V těchto fázích zápasu zářila také bývalá hráčka Krakova Škerovičová, jež měla téměř neomylnou mušku. Závěr už na rozdíl od prvního duelu v Krakově vyzněl jednoznačně pro Brno a trenér Bobrovský dal příležitost všem hráčkám. V poslední minutě se při své premiéře v Evropské lize blýskla tříbodovým košem Kašpárková. "Ve druhém poločase už šla hra sama. Náš výkon nebyl tak křečovitý jako v Polsku," uvedl Bobrovský.

Španělský trenér Krakova José Hernández byl s výkonem svých svěřenkyň spokojen pouze v první čtvrtině. "V dalším průběhu nás soupeřky přehrály ve všech směrech a naprosto zaslouženě zvítězily. My jsme je nedokázali vůbec bránit. Náš výkon ovlivnilo onemocnění hlavní opory Burseové," řekl Hernández.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud