3. března 2010 • 20:47

Brňanky v Krakově padly, Final Four si nezahrají

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky Frisco Sika Brno prohrály v rozhodujícím třetím čtvrtfinále Evropské ligy v Krakově s domácí Wislou 73:78 a tím i celou sérii 1:2 na zápasy. Od přelomu tisíciletí budou vítězky soutěže z roku 2006 chybět v turnaji Final Four teprve počtvrté.



O porážce Brna rozhodla po vyrovnaném průběhu až závěrečná čtvrtina, v níž v bouřlivém prostředí Krakov předčil své soupeřky přesnější koncovkou.

Brňanky hrály opět při absenci zraněných Zuzany Žirkové a pivotky Petry Kulichové jen v šesti. Přesto stačilo torzo českých vicemistryň držet se soupeřkami dlouho vyrovnanou partii.

Ještě 32 sekund před koncem zápasu nejlepší hráčka Brna Škerovičová tříbodovým košem snížila na 73:76. V dramatické koncovce ale dala českému týmu definitivní mat dvanáct sekund před koncem přesnou střelou Španělka Fernandezová.

"Udrželi jsme vyrovnanou partii. Až v samém závěru nám Wisla odskočila a získala osmibodový náskok. O to více mě mrzí nešťastná prohra v prvním utkání," uvedl trenér Jan Bobrovský.

Brňanky doplatily i na nepřesnou obranu v závěru první čtvrtiny i před přestávkou. Stejně jako v předcházejícím duelu před osmi dny v Krakově dvě sekundy před koncem první čtvrtiny Brazilka Castro-Marquezová trojkou otočila stav a osm sekund před přestávkou zasadila další ránu do psychiky hostů dvoubodovým košem izraelská rozehrávačka Cohenová.

"Tentokrát byla situace jiná. Uhlídali jsme sice nacvičenou akci soupeřek, Cohenová však dala koš po samostatném nájezdu," řekl brněnský kouč.

V prvním poločase ještě basketbalistky Brna stačily otáčet skóre a získaly i nepatrný bodový náskok. Po změně stran rovněž odolávaly tlaku soupeřek, zmohly se ale několikrát pouze na srovnání skóre. Naposledy vyrovnala Horáková pět minut před koncem na 65:65.

Dravější polský tým získal v závěru rozhodující náskok. Brňanky se obtížněji vyrovnávaly s důraznou obranou soupeřek. Snažily se zakončovat nezvykle často z tříbodového území, z 28 pokusů ale byly úspěšné jen devětkrát.

"Soupeřky nás navzdory vítězství v ničem nepřehrály. Na rozdíl od předcházejícího utkání v Brně ale hrály výborně obě krakovské pivotky. Zlepšila se zejména Burseová. My jsme ve druhém poločase zbytečně zpomalovali hru. Vzal jsem si kvůli tomu i oddechový čas," uvedl Bobrovský.

Krakov se v semifinále 9. dubna střetne s Valencií, druhou dvojici tvoří pořadatel Final Four Jekatěrinburg a Spartak Moskva.

Wisla Krakov - Frisco Sika Brno 78:73 (26:24, 47:45, 63:57)
Nejvíce bodů:
Burseová 20, Fernandezová 17, Casto-Marquesová 14, Kobrynová 12 - Škerovičová 18, McWilliamsová a Grimaová po 15, Horáková a Vítečková po 8. Rozhodčí: Dmitrijev (Běl.), Schmid (Něm.), Ganijev (Rus.). Trestné hody: 13/10 - 18/14. Fauly: 13:13. Trojky: 4:9. Diváci: 2000. Konečný stav série: 2:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud