26. října 2012 • 11:15

Král boxu pláče. Kličkovi před obhajobou zemřel kouč Steward

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxerský šampion Vladimir Kličko dostal nečekanou ránu. Mimo ring, ale o to bolestivější. Dva týdny před obhajobou svých titulů mistra světa mu zemřel trenér Emanuel Steward. Svět opustil v 68 letech legendární kouč, který vedl i hvězdy Lennoxe Lewise a Oskara De La Hoyu.



Šampion v těžké váze Vladimir Kličko v těchto chvílích jen těžce zadržuje slzy. Jeho i boxerský svět totiž opustil muž, který vychoval přes dvacet světových šampionů.

Slavný trenér Emanuel Steward zemřel ve čtvrtek. Příčinou byla nejspíše rakovina tlustého střeva, kvůli níž nedávno podstoupil i operaci. Bylo mu 68 let.

Vladimir Kličko tvrdě zasahuje Američana Tonyho ThompsonaFoto Reuters

Steward byl považován za jednoho z nejlepších koučů všech dob. Ještě před Kličkem vedl takové osobnosti, jakými byli Lennox Lewis, Oskar De La Hoya, Thomas Hearns, Michael Moorer či Miguel Cotto.

Drobný muž byl mistrem taktiky i techniky, uměl bojovníkům vybrousit individuální styl téměř k dokonalosti.

Klička, jež se 10. listopadu utká v Hamburku o své tituly s dosud neporaženým Polákem Mariusem Wachem, zpráva velmi zasáhla. O zrušení duelu ale neuvažuje. Naopak, triumfem chce uctít památku svého vzoru obhajobou pásů WBO, WBA a IBF.

„Box utrpěl obrovskou ztrátu. Já, můj brat Vitalij i celý tým Kličko vyjadřujeme nejupřímnější soustrast jeho rodině. Bude mi chybět jako přítel, naše povídání, ale budu se snažit pokračovat v tom, co jsme začali. Vím, že by Emanuel přál, abych bojoval,“ uvedl Kličko v oficiálním prohlášení.

Americký boxer Tony Thompson ukazuje při oficiálním vážení před duelem proti Vladimiru Kličkovi prostředníčekFoto EPA

S kondolencí přispěchal také Lewis. „Modlím se k jeho rodině v této těžké chvíli. Jsem nesmírně zdrcený, ale také hrdý na to, že mě tento muž trénoval. Byl to přítel, často jsme si volali a mrzí mě, že jsem mu nemohl pomoci v jeho nejtěžším boji,“ napsal exšampion, jenž ukončil kariéru v roce 2003 poté, co porazil Kličkova staršího bratra Vitalije – současného vládce organizace WBC.

Vladimir Kličko trefuje Tonyho Thompsona do hlavy
Vladimir Kličko trefuje Tonyho Thompsona do hlavy


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud