11. listopadu 2012 • 13:22

VIDEO: Kličko zbil King Konga. Před Rockym jsem nemohl prohrát. DÍKY!

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obr ho potrápil, přesto triumfem uctil památku zesnulého kouče a potěšil oko Sylvestera Stalloneho, slavného představitele filmového Rockyho. Boxer Vladimir Kličko opět obhájil tituly mistra světa v těžké váze. V sobotu před půlnocí navíc musel v Hamburku předvést jeden z nejlepších výkonů kariéry, aby udolal na body dvoumetrového Poláka Mariusze Wacha.



Třináctá úspěšná obhajoba, prodloužení šestileté nadvlády. Boxerský král Vladimir Kličko potvrdil pozici na trůnu těžké váhy. A díky soupeři, jímž byl v boji o pásy WBO, WBA a IBF Polák Mariusz Wach, nejspíš získal mnoho nových fanoušků.

Ukrajinský svalovec v Hamburku vyhrál přesvědčivě na body 120:107, 120:107 a 119:109 u všech tří bodových sudích. Jenže musel dřít jako už dlouho ne.

Wach, jemuž se přezdívá King Kong a Viking, se ukázal jako zdatný protivník. A to nejen díky proporcím 202 cm a 114 kg, díky čemuž byl prvním člověkem, který měl v ringu nad Kličkem proporcionální převahu (4 cm a 2 kg). Často tak hvězdného bijce nutil v ringu ustupovat a i přesto, že inkasoval mnoho tvrdých úderů, odolával.

Navíc také dokázal zasáhnout. Na konci 5. kola dokonce tak tvrdě, že byl šampion evidentně otřesený. „Uklouzl jsem,“ řekl po závěrečném gongu v žertu Kličko a vzápětí přiznal problémy. „Trefil mě, ale dokázal jsem se z toho dostat. Byl to ale nejtěžší vítězný zápas mé kariéry. Nečekal jsem, že Mariusz ustojí můj nápor, myslel jsem, že po osmém kole vzdá, ale on vydržel,“ uvedl po 59 triumfu v 62 duelu.

Úspěch pak poslal do nebe zesnulému kouči Emanuelu Stewardovi, legendě, která před dvěma týdny zemřela (zřejmě na následky rakoviny tlustého střeva). Přímo v ringu pak slavil se Stallonem a starším bratrem Vitalijem, vládcem poslední prestižní organizace WBC a lídrem ukrajinské opoziční politické strany UDAR.

„S takovou podporou a tolika fanoušky v zádech nemůžete prohrát. Ne před Rockym, díky, že jsi přijel,“ dodal Kličko, který oběma udělal dobrou reklamu. Boxerští bratři se totiž s americkým hercempodílí na přípravě muzikálu Rocky. Z něj viděli diváci v Hamburku první ukázky.

Po zápase si do role velkého bojovníka mohli zasadit právě Wacha. Polský obr se dost možná stal průkopníkem, protože ukázal, že na současné triumfátory s příjmením Kličko může platit výška dva metry, odvaha a neustálý tlak.

Sylvester Stallone v ringu s vítězným Kličkem
Sylvester Stallone v ringu s vítězným Kličkem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud