10. října 2013 • 15:21

Za 100 milionů tě složím! Legenda Lewis plánuje vyzvat Klička

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý profesionální mistr světa v těžké váze Lennox Lewis uvažuje v 48 letech o návratu do boxerského ringu a o souboji s Vladimirem Kličkem, který má v držení mistrovské pásy organizací IBF, IBO, WBA a WBO. Podle listu Daily Mail požaduje slavný Brit za zápas 100 milionů dolarů, což by byl historický rekord.



Lewis uzavřel kariéru v roce 2003 vítězstvím nad starším z ukrajinské bratrské dvojice Vitalijem Kličkem. O víkendu v Moskvě sledoval zápas Vladimira Klička s Rusem Alexandrem Povětkinem a dostal nabídku, aby se za 50 milionů dolarů vrátil do ringu.

Boxer souhlasil za podmínky, že promotéři sumu zdvojnásobí. "Taková je teď moje cena jako bývalého mistra světa všech organizací. Ale taky jsem jim řekl, že trénuju a můžu být do půl roku připravený," prohlásil Lewis. Údajně by si mohl vybrat, proti komu z Kličků nastoupí, a raději by boxoval s mladším Vladimirem.

Pokud by se Lewisovi po návratu do ringu podařilo v titulovém zápasu uspět, vyrovnal by se slavnému Američanovi Georgi Foremanovi. Ten držel pás profesionálního mistra světa těžké váhy rovněž v 48 letech.

Povětkin bojoval statečně, nestačilo to
Povětkin bojoval statečně, nestačilo to

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud