František Prachař
20. března 2014 • 19:33

Po zápase o titul končím, oči nejsou stoprocentní, říká boxer Konečný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPORT MAGAZÍN | Rozlučka na vrcholu, navíc na velkolepém jevišti v USA. Boxera Lukáše Konečného čeká za měsíc finále skvostné kariéry. Ve Washingtonu se 35letý veterán, jehož v poslední době trápily problémy se zrakem, utká o světový titul WBO ve střední váze s neporaženým šampionem Peterem Quillinem. Tvrdí, že ať zápas dopadne jakkoliv, bude poslední.



V zátěži měl špatný odhad vzdálenosti a rozostřené vidění. I proto Lukáš Konečný od loňského července neboxoval. Řešil problémy s očima a přemýšlel o konci kariéry, protože potíže neuměli diagnostikovat odborníci v Česku ani v Německu, kde sídlí jeho stáj SES.

Jenže když v únoru dostal nabídku, aby se utkal s Peterem Quillinem o světový titul WBO ve střední váze (do 72,5 kg), kývl na poslední velkou výzvu. „Ani teď nejsou oči stoprocentní, ale problémy ustupují a doufám, že do zápasu budu úplně fit,“ věří Konečný, jenž za souboj zinkasuje podle odhadů až 3,5 milionů korun.

„Ale po tomhle zápase chci skončit, ať dopadne jakkoliv. Už toho mám po dvaceti letech plný brejle. Ke změně názoru bych musel vyhrát, být úplně zdravý a dostat za další duel třeba pět milionů. Jinak ne!“

Sport Magazín z 21. března 2014Foto iSport.cz

Nejlepší český boxer se v minulosti utkal o nejcennější pás už třikrát – v roce 2008 podlehl Sergeji Dzinzirukovi z Ukrajiny. O čtyři roky později se stal prozatímním šampionem, když knockoutoval Francouze Salima Larbiho. V říjnu 2012 ho ale o titul obral Rus Zaurbek Bajsangurov. Po duelu si však Konečný poprvé stěžoval na problémy s očima a obvinil soupeře, že si natřel rukavice neznámou dráždivou látkou.

Čtvrtý pokus jménem Quillin bude nejtěžší překážkou, jaké kdy bijec z Ústí nad Labem čelil – na kontě má přitom 54 zápasů a jen 4 porážky. Jenže Američan ve 30 duelech ještě neprohrál, má tvrdý úder a v posledních třech případech poslal své protivníky celkem dvanáctkrát k zemi.

„Je velký favorit, ale já do toho dám všechno. Mojí šancí je, že Quillin ještě neboxoval s někým, kdo má styl jako já,“ říká Konečný , jehož uklidňuje i fakt, že měl skvělé výsledky během fyzických testů. „Byly nejlepší v kariéře. A to jsem přitom trénoval půl roku sám pro sebe. Vážil jsem 85 kilo, měl jsem pupek, dělalo mi problém ohnout se, když jsem si zavazoval tkaničky.“

Právě kondice byl důvod, proč se zápasem souhlasil i jeho trenér Dirk Dzemski. „Hodně mě překvapil. Quillin má sice velkou kvalitu, ale Lukášova odolnost, fyzická i psychická, by na něj měla platit,“ myslí si kouč.

Konečný se do USA vydá kvůli aklimatizaci 10 dní před bojem. Do té doby bude trénovat v německém Magdeburgu a doma v Ústí nad Labem, v plánu má také kemp ve Slovinsku.

V pátečním Sport Magazínu najdete obsáhlý rozhovor s Lukášem Konečným a reportáž z jeho tréninku v Magdeburgu

- jak vzpomíná na to, když v USA boxoval jeho otec?

- za kolik milionů by se od vás Konečný nechal knockoutovat?

- jak s odstupem hodnotí předchozí neúspěšné boje o titul?

Boxera Konečného stále trápí oči, zvažoval dokonce konec kariéry
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud