18. dubna 2014 • 22:00

Úspěch českého outsidera Lukáše Konečného? Šlo by o senzaci roku

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | Z nervozity se mu pod spodním rtem udělal opar. „Ale to je normální před každým zápasem,“ říká boxer Lukáš Konečný. Sám ale dobře ví, že nic jiného normální nebude. Duel na americké půdě (v neděli od 3.30) se šampionem WBO střední váhy Peterem Quillinem je výjimečný i proto, že do něj nastoupí jako absolutní outsider. Tři překážky, kterým musí čelit, jsou kruté jako valící se tsunami.



Hala DC Armory ve Washingtonu s kapacitou 10 tisíc diváků je místem, kde proběhla inaugurace amerického prezidenta Baracka Obamy.

Pokud by Lukáš Konečný dokázal porazit Petera Quillina, šlo by rovněž o arénu, ve které se udála největší senzace boxerského roku 2014. Český rohovník je totiž v posledním duelu kariéry vším, jen ne mužem, jenž má vyhrát.

1. PŘEKÁŽKA
Peter Quillin

Šampion WBO je rychlý, výbušný, fyzicky skvěle připravený a má silný úder. V posledních třech zápasech poslal soupeře 12krát k zemi a z 30 výher protivníky 22krát zničil k. o. V USA je sice neporažený Quillin považovaný za mistra světa, který se vyhýbá hvězdám, ale oproti boxerům, s nimiž se utkal Konečný, představuje jinou ligu. Český bijec sice umí vyvinout velký tlak a dávat skvělé rány na břicho soupeře, ale po přestupu do střední váhy vydřel obě vítězství na body s borci, kteří patří jen do širší evropské špičky. Dostat se americké hvězdě na tělo bude těžký úkol.

Český boxer se chystá na životní výzvu
Video se připravuje ...


2. PŘEKÁŽKA
Zdraví

Quillin je ve 30 letech na vrcholu sil. Naopak Lukáš Konečný před zápasem tvrdil, že má vážné problémy se zrakem. Prý vidí v zátěži rozmazaně a každé oko mu zaměřuje v jiné rovině. Někdy ho ničil i obyčejný běh. Není těžké si domyslet, co se stane, pokud potíže přijdou v zápase, kdy dostanete desítky přesných ran do hlavy od šampiona. V 35 letech je český bojovník na střední váhu veteránem. V posledních duelech utrpěl mnoho tržných ran na hlavě. Je pravděpodobné, že kůže na nose a na obočí opět nevydrží. Konečný je sice velmi odolný, ale fyzické limity mohou sehrát významnou roli.



3. PŘEKÁŽKA
Prostředí

Boxovat v Americe o titul je čest a úspěch, o kterém většina boxerů marně sní. Pro Evropana to ale znamená i řadu komplikací. Konečný odjel do USA už před týdnem, aby se vyrovnal s časovým posunem šesti hodin. Co však neovlivní, je fakt, že bojuje na galavečeru Quillinovy stáje Golden Boy Promotion. Vše je postavené tak, aby vyhrál domácí favorit. I rozhodčí jsou placeni americkým manažerem. Evropský styl je jiný, proto nemusí bodovat údery, které jsou pro Konečného typické. Vyrovnaný duel určitě prohraje. Šampiona požene plná hala, českého outsidera podpoří jen trenér Dirk Dzemski, manželka Jaromíra, manažer a pár přátel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud