Ondřej Němec
26. září 2015 • 18:00

Bronzový bombér chystá knokaut a Chizora chce zpátky mezi nejlepší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak na starém kontinentě, tak v Novém světě v sobotu večer dojde znovu k boxerským zápasům, které si zaslouží pozornost. Doposud neporažený Deontay Wilder bude v americké Alabamě obhajovat světový titul WBC v těžké váze a Dereck Chisora se v Londýně pokusí co nejrazantněji potvrdit, že není jen hvězdou minulosti.



Bronzový bombér je přezdívka amerického boxera, rodáka z Alabamy, Deontaye Wildera – na olympiádě v Pekingu v roce 2008 totiž vyhrál bronz. Ve svém rodném městě bude Wilder za několik hodin obhajovat světový titul těžké váhy. A rozhodně se ho nehodlá vzdát. Podle odhadu bookmakerů to ani nehrozí.

V ringu stane s francouzským bijcem Johannem Duhaupasem, který z dosavadních 34 zápasů prohrál jen dva a to pouze na body.

"Je to velmi vzrušující, že nebyl doposud knokautován," řekl Wilder na adresu Duhaupase. "Těším se, že budu první, kdo mu dá ochutnat plátno ringu, až ho knoukautuji," dodal.

Wilderova statistika je všeříkající. Má za sebou 34 zápasů, z nichž 33 vyhrál K.O. Většinou dal rozhodující ránu svou těžkou pravačkou. V ringu působí živelně až neovladatelně. Když se rozjede, střídá zběsile levé a pravé háky, které sází velmi zeširoka, čímž naplno využívá mimořádnou délku paží.

Je to veliký showman. Do ringu vstupuje se zdobenou škraboškou na tváři. "Když si nandám masku, stávám se jiným člověkem," tvrdí. Je rád slyšet a vidět. V minulém roce se však stal hrdinou v kauze, která pro něj měla velmi trpkou příchuť. Svět oblétlo video, kde v tělocvičně bojuje s internetovým trollem, jenž ho vyzval na souboj. Wilder nabídku přijal, vyšinutý muž ho totiž několik let hrubě urážel na sociálních sítích i po telefonu. Neváhal přitom používat rasové nadávky nebo urážky jedné z Willderových dcer, jež má rozštěp páteře. Bitka nedopadla nijak překvapivě.

Podívejte se, jak Wilder vypráskal internetového trolla

Slávu videa, které oslovilo širší veřejnost, zažil i další bojovník v těžké váze, Angličan Dereck Chisora. V roce 2012 ho během tiskové konference, po prohraném zápase s Vitalijem Kličkem , začal slovně provokovat krajan a boxer David Haye. Chisora neváhal a chtěl si to s ním vyřídit tváří v tvář. Skončilo to rvačkou. Odstartovala ji roztříštěná lahev o Chisorovu hlavu. Samozřejmě, že na sebe společné utkání nenechalo dlouho čekat. Vyhrál Haye.

Podívejte se na video z tiskové konference

Chisora pak znovu bojoval o návrat mezi ty nejlepší a získal dva tituly. Ty mu však minulý rok vyrval z rukou další krajan Tyson Fury. Přesto se Chisora nehodlá vzdát a chce dál bojovat o místo mezi těmi nejlepšími. A za svým cílem jde tvrdě. Svého posledního soupeře poslal k zemi během třiceti vteřin. Dnes možná podobný osud čeká Brazilce Marcela Luize Nascimentoa.

Jak Deontay Wilder, tak Dereck Chisora sní o tom, že z trůnu těžké váhy svrhnou úřadujícího krále Vladimira Klička. 24. října měl mít tuto možnost již zmíněný Brit Tyson Fury. Zápas ale musel být zrušen. Kličko si totiž při tréninku natrhl úpon lýtkového svalu. Jeho tým ohlásil, že se zápas pouze oddaluje a měl by se uskutečnit ještě tento rok.

Nicméně vnucuje se otázka, kolik rostoucích hvězd v těžké váze ještě dostane šanci porovnat síly právě s Kličkem? 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud