28. listopadu 2015 • 16:45

Boxerský SUPER zápas byl v ohrožení. Fury chtěl souboj zrušit

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrozba zrušení večerního boxerského souboje o titul mistra světa těžké váhy mezi Tysonem Furym a Vladimirem Kličkem je zažehnána. Pořadatelé v Düsseldorfu vyhověli britskému vyzyvateli a upravili povrch ringu, který byl podle Furyho příliš měkký.



Fury hrozil, že v původně připraveném ringu k netrpělivě očekávanému duelu o pásy organizací WBA, WBO, IBO a IBF nenastoupí. Podle jeho agenta Asifa Valiho pořadatelé jednu vrstvu pěnových podložek pod ringem odebrali a britský boxer svůj protest stáhl.

"Byly tam tři vrstvy pěny, jedna byla ze zdravotních a bezpečnostních důvodů odstraněna," uvedl Vali. "Už je to hotové. Zápas určitě bude. Všechno je v pořádku," dodal s odkazem na večerní duel, který by měla sledovat vyprodaná fotbalová aréna pro 55.000 fanoušků.

Furymu se nelíbila příliš měkká podkladová vrstva pěny, která údajně dosahovala téměř 13 centimetrů. Obvyklá je podle něho necelá polovina. "Z bezpečnostního a zdravotního hlediska je to moc, protože může snadno dojít ke zranění kotníků," prohlásil Vali s tím, že takový ring nevyhovuje především vysokým a těžkým boxerům.

Sedmadvacetiletý dosud neporažený Fury měří 206 centimetrů a podle pátečního vážení před duelem má 112 kilogramů. Devětatřicetiletý ukrajinský šampion Kličko, který je podle oficiálních údajů o osm centimetrů menší, ovšem váží o pouhého půl kilogramu méně. Podmínky pro oba borce by tak měly být srovnatelné.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud