30. listopadu 2015 • 04:57

Nebyl na mě hezký pohled, určitě dojde na odvetu, hrozí Kličko

Autor: tej, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenáct let nadvlády je pryč. Těžká váha v boxu má po sobotním souboji nového krále. Tyson Fury na body, jako teprve třetí boxer v historii, porazil ukrajinského obra Vladimira Klička. A ten svou porážku uznal: "Dnes jsem nebyl lepší," smutnil po zápase.



Čtyři mistrovské pásy organizací WBA, WBO, IBO a IBF mají nového majitele. Tyson Fury dokázal ovládnout souboj o šampiona těžké váhy a překvapivě porazil Vladimira Klička. "Tyson byl hrozně rychlý. Nevěřil bych, že to dokáže. Prostě jsem nenašel tu správnou zbraň, jak na něj," přiznal Kličko.

Britský boxer mu dokonce způsobil krvavý šrám. "Viděl jsem se v zrcadle a nebyl to hezký pohled, ale takový je box," kroutil hlavou Ukrajinec. "Byl jsem dobře připravený a vůbec jsem nepomyslel na to, že by se mu to mohlo povést. A povedlo. Nenašel jsem klíč k vítězství. Ke konci jsem špatně trefoval údery. Nebyl to můj večer. Zasloužil si vyhrát," uznal teď už bývalý šampion těžké váhy.

Kličko uznal šokující porážku. S Furym už mluví o odvetě
Video se připravuje ...

"O tohle jsem usiloval celý život. Jsem zrozený k boji," prohlásil Fury, který zvítězil na body dvakrát 115:112 a jednou 116:111. Obrovskou radost mu ovšem připravila už o den dříve manželka. "Včera jsem se dozvěděl, že čekáme dítě. Snažili jsme se o to dva roky, takže je to třešnička na dortu," radoval se.

V ringu by se mohli potkat znovu. "Máme ve smlouvě klauzuli o odvetě," řekl Kličkův promotér Bernd Bönte. "Jsem bojovník a žádnému soupeři neuhnu. Dneska jsem si přišel pro titul a co přijde příště, bude boží dar. O další zápas bude obrovský zájem," uvedl Fury.

"Na odvetu určitě dojde," slíbil Kličko a ujistil, že na konec kariéry nemyslí.

Favorizovaný ukrajinský boxer Vladimir Kličko (vlevo) schytal od Brita Tysona Furyho v bitvě o titul mistra světa těžké váhy organizací WBA, WBO, IBO a IBF řadu tvrdých úderů.
Favorizovaný ukrajinský boxer Vladimir Kličko (vlevo) schytal od Brita Tysona Furyho v bitvě o titul mistra světa těžké váhy organizací WBA, WBO, IBO a IBF řadu tvrdých úderů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud