1. prosince 2015 • 04:50

Na Furyho míří kritika. Vede gaye k sebevraždě, tvrdí politik

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Tysona Furyho se přes noc stala nová globální sportovní hvězda. Senzační přemožitel Vladimira Klička však nesbírá jen obdiv. Zdaleka ne všichni krajané slavili úspěch britského boxera v boji o mistrovské pásy v těžké váze. Nejhlasitěji zazněla kritika od labouristického poslance Chrise Bryanta, kterému vadí Furyho kontroverzní názory na homosexualitu.



Fury kromě výkonů v ringu dokáže negativně přitáhnout pozornost také svým pohledem na stav současného světa. „Ďábel je dnes velmi silný, konec se blíží,“ pronesl před zápasem, který změnil jeho život.

Největší rozruch vzbudil Furyho jiný výrok, který také pronesl již dříve. „Musí se stát tři věci, aby se probudil ďábel: legalizace homosexuality, potratů a pedofilie. Když řeknu, že by pedofilie měla být legální, budu dnes znít jako blázen. Ale první dvě věci, které jsem zmínil, na tom byly v 50. a 60. letech ještě podobně.“

Člen britské stínové vlády Chris Bryant kvůli těmto postojům Furyho zkritizoval ihned poté, co v Düsseldorfu ukončil Kličkovu nadvládu nad světovým boxem. „Neslavím jeho vítězství. Jeho agresivní styl odporné homofobie vede k sebevraždám mladých gayů,“ vzkázal na Twitteru.

Fury zareagoval pouze krátce. „Nejsem homofobní. Mám spoustu přátel mezi gayi,“ řekl britské televizi Channel 4. Také však odmítl, že by své postoje v budoucnu změnil, aby lépe vyhovoval roli sportovního idolu. „Pokud se to lidem nelíbí, ať přepnou jinam. Nenechám si nic od nikoho diktovat. Pokud se vám to nelíbí, nefoťte mě, nepište o tom v novinách. Je mi to jedno.“

Dres s jedničkou dostal nejen Tyson Fury, ale i jeho trenér a otec
Dres s jedničkou dostal nejen Tyson Fury, ale i jeho trenér a otec

Kličko uznal šokující porážku. S Furym už mluví o odvetě
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud