8. prosince 2015 • 04:45

Šampion Fury zase naštval fanoušky. Výroky o atletce a ženách v kuchyni

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je kolem něj zase rušno. Ale nový boxerský šampion v těžké váze Tyson Fury není opěvovaným hrdinou. Tentokrát desetitisíce fanoušků žádají, aby bylo jeho jméno vyškrtnuto z tradiční ankety BBC o sportovní osobnost roku navzdory tomu, že minulý víkend senzačně sesadil z trůnu Vladimira Klička. Vadí jim Furyho názory na postavení žen i komentáře vůči vícebojařské šampionce Jessice Ennis-Hillové.



Co je moc, to je moc… Už jiný bývalý boxerský šampion David Haye, který se často nebojí ostrých výroků, nezůstal zticha. „Měl by přestat říkat ty blbosti. Prostě sklapni,“ vzkázal Furymu .

Nejnovější skandál kolem boxerské superstar spustil televizní pořad, který Fury natočil v Düsseldorfu během příprav na duel s Kličkem . „Nejlepší místo pro ženy je v kuchyni a pak na zádech,“ neodpustil si sexuální narážku. Pozornost přitáhnul také vyjádřením o Ennis-Hillové, která se vrátila zpátky na atletické stadiony po mateřské pauze a vybojovala na MS v Pekingu zlatou medaili. „Když si obleče šaty, vypadá docela hezky,“ řekl Fury.

Na internetu následně začali lidé podepisovat petici, která žádala Furyho vyřazení z užší dvanáctičlenné nominace v britské obdobě Sportovce roku. Do včerejšího dne jich bylo téměř 50 tisíc. BBC se však nechala slyšet, že Furyho jméno v anketě zůstane. „Výběr nejlepších je založený na jejich sportovních úspěších a nemá nic společného s osobními postoji,“ informoval mluvčí BBC.

Nejde o první kontroverzní Furyho prohlášení, které řeší britská veřejnost. Řadu negativních reakcí vyvolaly jeho názory srovnávající homosexualitu a potraty s pedofílií. Sám boxer ani nestojí o to, aby porazil vítěze formule 1 Lewise Hamiltona , cyklistu Chrise Frooma, či tenistu Andyho Murrayho a anketu vyhrál. „Dejte to radši někomu jinému, kdo to ocení,“ vzkázal těm, kteří ho i tak podporují.

Tysonu Furymu gratuluje k výhře jeho manželka Paris
Tysonu Furymu gratuluje k výhře jeho manželka Paris

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud