Ondřej Němec
7. května 2016 • 20:51

Megahvězda Mayweather vs. superhrdina UFC McGregor: Střet století je blízko

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelné se možná stane skutkem. Zpráva, která způsobila poprask, jak ve světě boxu, tak MMA. Několikanásobný šampion a největší boháč mezi sportovci, Floyd Mayweather, který loni v záři odešel do důchodu, hlásí návrat. Nejsenzačnější je, že se hodlá postavit irskému hrdinovi MMA Conoru McGregorovi. O nefalšované válce titánů rozhodnou už „jen“ peníze.



Že Floyd „Money“ Mayweather nevydrží na odpočinku dlouho a znovu se vrátí do boje, se dalo čekat. I když má peněz na penzi nastřádáno zaručeně dost, sláva je návyková a tu by zaručeně neudržel jen zhýralými videi na sociálních sítích. A tak hodlá znovu navléknout boxerské rukavice. 

Má se ale jednat o návrat v opravdu velkém stylu. Soupeřem mu nejspíš bude ikona MMA Conor McGregor. Což nedávno sám Mayweather prozradil svým přátelům. Proč právě irská hvězda UFC? Důvod je prostý. Amerického několikanásobného šampiona naštvalo McGregorovo vychloubání, že by jej zdolal během půl minuty. 

„Kdybyste mě postavili tváří v tvář Floydu Mayweatherovi, pokud bych s ním měl bojovat, zabil bych ho za méně než třicet vteřin,“ chlubil se například McGregor před rokem v rozhovoru pro časopis Esquire. „Vrhnul bych se na něj, ovinul se kolem něj jako škrtič a udusil ho,“ upřesnil horkokrevný sedmadvacetiletý bijec MMA.

VIDEO: Podívejte se na styl neporaženého Mayweathera
 

O comebacku devětatřicetiletého ringového krále, jenž se může chlubit úctyhodnou bilancí 49 výher a 0 v kolonce proher, nakonec rozhodnou samozřejmě peníze. Podle současných spekulací britského tisku to vypadá na 100 milionů liber (skoro tři a půl miliardy korun) pro ikonu boxu a 7 milionů liber (téměř 240 milionů korun) pro oblíbeného borce smíšených bojových umění.

Podle britského deníku The Sun se souboj uskuteční s největší pravděpodobností v nové aréně hotelu MGM Grand v Las Vegas.  Zda se pro tento účel postaví ring nebo octagon ještě jasné není.

Domácí mazlíček: pozdrav z Ruska
Domácí mazlíček: pozdrav z Ruska
 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud