1. června 2016 • 09:35

Skončil, ale návrat je možný. Pacquiao chce boxovat na olympiádě

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární filipínský boxer Manny Pacquiao sice nedávno ukončil svou profesionální kariéru, vidí však před sebou ještě jednu sportovní výzvu. Pokud mezinárodní asociace amatérského boxu AIBA schválí účast profesionálů na olympiádě v Riu, Pacquaio tam nechce chybět.



Sedmatřicetiletý Pacquaio se nedávno loučil vítězstvím nad Timothym Bradleym a už úspěšně zahájil politickou dráhu, když se na Filipínách dostal do senátu. O případnou šanci boxovat v Riu má ale zájem. Přesto, že už by na Hry odjížděl jako politický představitel.

„Musím se zeptat filipínského lidu, jestli mě nechají boxovat. Nabízím to jako gesto pro svou zemi,“ uvedl Pacquiao podle USA Today.

Mezinárodní asociace amatérského boxu se chystá přijmout pravidlo, které by umožnilo na olympiádě startovat profesionálům. Jde o iniciativu prezidenta organizace Čch'-Kchuo Wu ve snaze zvýšit popularitu olympijského boxu.

Pacquiao musí zájem o účast na Hrách potvrdit do pátku. „Manny se musí nejdřív rozhodnout, potom si promluvíme,“ uvedl Ed Picson, šéf filipínské amatérské asociace.

Divoká karta pro Pacquiaoa by pro Filipíny znamenala šanci na první zlatou olympijskou medaili v historii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud