Ondřej Němec
1. října 2016 • 06:41

Pád boxerského šampiona? Furyho možná smete K.O.kainová kauza

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomu se říká pád z vrcholu do propasti! Neporažený britský boxer Tyson Fury, který na konci loňského roku sesadil z trůnu krále těžké váhy Vladimira Klička, možná brzy přijde o získané světové tituly. Namísto toho si odnese pořádnou nálož ostudy. Podle sportovní stanice ESPN u něj totiž dopingový test odhalil přítomnost kokainu. 



Velkohubý hromotluk Tyson Fury sice v profiringu ještě nepoznal porážku, v životě ale poslední dobou zažívá jedno odpočítávání za druhým. Nejprve odvolal odvetu s Vladimírem Kličkem, kvůli poranění nohy, následně se ani nedostavil na tiskovou konferenci k zápasu, údajně kvůli rozbitému autu. Později se začalo spekulovat o konci jeho kariéry a velkých psychických problémech.  

Aktuálně mu navíc hrozí odebrání světových titulů WBO, WBA a IBO, o které Klička připravil v listopadu loňského roku. Dopingový test z 22. září totiž v jeho moči odhalil benzoylekgonin, tedy látku, kterou obsahuje kokain. To je samozřejmě mimo toleranci mezinárodní antidopingové asociace VADA.  

VIDEO: Podívejte na momenty ze zápasu Kličko vs. Fury 

„Pokud se to potvrdí, je velká škoda, že se testy VADA neudělaly před prvním soubojem,“ reagoval na zprávu Bernd Boente, manažer Vladimira Klička. „Nejsme ale překvapeni. Vysvětluje to Furyho chování v poslední době.“ 

Tyson Fury se zmítá v dopingové kauze již podruhé za poslední rok. Před několika měsíci byl totiž obviněn z braní Nadrolonu, což je anabolicko-androgenní steroid. Ten měl užívat už před zápasem s Vladimírem Klíčkem. Kauza zatím nebyla uzavřena. 

 
 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud