20. listopadu 2016 • 09:46

Český box slaví. Bytyqi a Sedláčková jsou juniorskými mistryněmi světa WBO

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

České profesionální boxerky Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková jsou juniorskými mistryněmi světa organizace WBC ve svých váhových kategoriích. Bytygi v sobotu v Karlových Varech porazila jednoznačně 3:0 na body Halimu Vunjabeiovou z Tanzanie a obhájila tak pás v mini muší váhové kategorii. Sedláčková zdolala také 3:0 na body Pašu Malagičovou z Bosny a Hercegoviny a v pérové váze rozšířila svoji sbírku úspěchů, neboť má v držení i pás evropské šampionky WBO.



Vyrovnanější byl souboj Sedláčkové s Malagičovou, ve kterém měla česká zástupkyně ve vyprodaném sále Grandhotelu Pupp převahu zejména v první polovině duelu vypsaném na deset kol. Nakonec dvaadvacetiletá svěřenkyně trenéra Lukáše Konečného vyhrála 97:91 a dvakrát 95:93. Sedláčková tak zůstala v profiringu neporažená, připsala si osmou výhru z devíti zápasů. Loňský souboj s Karinou Kopinskou z Polska skončil nerozhodně.

O dva roky mladší Bytyqi měla nad africkou soupeřkou výraznou převahu od 2. kola, o její výhře tak nebylo pochyb. Před limitem ale duel ukončit nedokázala. "Byla jsem překvapená, že snesla všechno. Navíc měla tvrdé údery na spodek, což mě překvapilo. Snažila jsem se to ukončit před limitem, ale bylo to nad moje síly," uvedla Bytyqi pro Novu. Podle rozhodčích vyhrála dvakrát 99:91 a jednou 100:90. I Bytyqi si udržela neporazitelnost, vyhrála devátý z devíti duelů, do kterých mezi profesionálkami nastoupila.

Rozlučku s profesionálním ringem na akci pod názvem Box Live absolvoval Luboš Šuda, jenž v křížové váze porazil na body Daniela Vencla a získal tak český titul. "S profesionálním sportem končím. Možná si zajdu zahrát fotbal nebo hokej, boxovat ale už určitě nebudu," řekl čtyřicetiletý Šuda, který tak ukončil kariéru s bilancí 35 výher, jedné remízy a 11 porážek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud