10. srpna 2017 • 19:00

Ještě ostřejší řežba? Mayweather chce bojovat v tenčích rukavicích

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho očekávaný boxerský zápas mezi Floydem Mayweatherem a Conorem McGregorem znovu graduje. Profesionální boxer na poslední chvíli podal žádost příslušným orgánům, aby zápas mohl proběhnout v lehčích rukavicích, než bývá pravidlem. „Pojďme fanouškům boxu a MMA ukázat to, co vidět chtějí,“ napsal Američan na instagram. 



Podle pravidel musejí boxeři v zápasech nižších váhových kategorií používat rukavice o hmotnosti 10 unců, což je přibližně 0,22 kilogramu. Čím lehčí rukavice jsou, tím víc soupeř údery cítí. Už od úvodního oznámení zápasu fanoušci McGregora jeho soupeři vyčítají, že bude zápas podle jeho pravidel a že to nebude úplně fér. I proto se rozhodl Floyd Mayweather nabídnout kompromis.

Nevadské atletické komisi tak podal oficiální žádost, aby v zápase oba mohli použít menší rukavice. „Řekl jsem McGregorovi: ‚Pojďme bojovat v osmi uncových rukavicích.‘ On si může vybrat jakoukoliv značku, jakou preferuje, já si vezmu osmiuncové rukavice Grant,“ prozradil svůj záměr na svém instagramovém účtu.

Velikost rukavic ovšem nechává jeho soupeře naprosto chladným. McGregor je z MMA zvyklý používat mnohem menší rukavice, a tak ho Mayweatherova volba vůbec netrápí. „Vem si jakou chceš velikost, já bojuju se čtyřuncovými. Nějaká velikost rukavic je mi úplně ukradená,“ odpověděl mu MMA bojovník.

Dlouho očekávaný boxerský duel mezi zatím neporaženým boxerem Floydem Mayweatherem mladším a šampionem UFC Conorem McGregorem proběhne v sobotu 26. srpna v Las Vegas. Nejlevnější vstupenky se pohybují okolo 1900 dolarů (cca 42 tisíc korun), blíž ringu jsou za 5 tisíc dolarů (přes 111 tisíc korun), ty nejlepší lístky hned u ringu pak stojí 14995 dolarů (více než 300 tisíc korun). 

Další z vyhrocených gest mezi Floydem Mayweatherem a Connorem McGregorem
Další z vyhrocených gest mezi Floydem Mayweatherem a Connorem McGregorem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud