13. srpna 2010 • 11:20

Šimůnek mu zabil rodiče. Teď ho viděl krátce před smrtí

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
24
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radomír Šimůnek mu před 18 lety při autonehodě zabil oba rodiče. I sám Tomáš Müller byl těžce zraněn. Dodnes to všechno sportovní legendě neodpustil. Pro list Aha navíc přiznal, že se za Šimůnkem vypravil jen čtyři měsíce před cyklokrosařovou smrtí. Necelý týden po ní tvrdí: „Boží mlýny domlely.“



Na ten listopadový večer roku 1992 nikdy nezapomene. Tomáš Müller jel mezi Cerhovicemi a Žebrákem v autě se svými rodiči a dvěma známými, když proti nim nečekaně vyjelo auto.

Seděl v něm cyklokrosař Radomír Šimůnek, který vysokou rychlostí nesmyslně předjížděl na plné čáře. Střet byl nevyhnutelný, život vzal nejen Müllerovým rodičům, ale i jejich známé.

„Pořád na to nemůžu zapomenout,“ říká dnes 31letý Müller. Když před pár dny Šimůnek zemřel na cirhózu jater, hodně lidí smutnilo. On však prohlásil: „Teď už budu mít klid na duši.“

Celý rozhovor s Tomášem Müllerem čtěte zde >>

Jsou to jen čtyři měsíce, co ho zaměstnání zahnalo do končin, kde Šimůnek bydlel. Nemohl si mírnou zajíždku do Kamenice odpustit. Dokonce se tam s mužem, jenž ho připravil o rodiče, krátce setkal.

615412:gallery:true:true

„Opravoval svoje auto před barákem. Seděl jsem v autě, měl jsem tep 220,“ popisoval Müller pro list Aha. „Stáhnul jsem okýnka u spolujezdce a s ledovým klidem jsem mu řekl: Dobrý den. Usmál jsem se na něj. On se usmál na mě a řekl: Dobrý den. Co potřebujete? Řekl jsem, mám dvouletého syna. Usmál se. Zeptal jsem se, co mu mám říct, až se bude ptát, kde má babičku a dědu. Sklopil oči, začervenal se a odcházel. Zakřičel jsem na něj: Přijedu si pro vaši odpověď, Tomáš Müller. Stáhl jsem okýnka a odjel jsem pryč.“

To bylo potřetí, co se setkal s tímhle známých sportovcem. Nejhorší to bylo, když se za Šimůnkem sedm let po cyklokrosařově soudu vydal k budově České televize. Věděl, že se tam potkají. Byl zvědavý, jestli se Šimůnek k celé věci postaví jako chlap. Na okamžik, který následoval, nikdy nezapomene.

Bývalý mistr světa v cyklokrosu Radomír Šimůnek v pondělí v nemocnici podepsal revers, protože zřejmě chtěl umírat doma u své manželky Jany (na snímku vlevo).
Bývalý mistr světa v cyklokrosu Radomír Šimůnek v pondělí v nemocnici podepsal revers, protože zřejmě chtěl umírat doma u své manželky Jany (na snímku vlevo).

„Když mě uviděl na vrátnici, vrátil se a pak odcházel ze studia s ochrankou. Dodnes slyším jeho slova. Řekl: Odstraňte mě od toho člověka, já odcházím,“ líčí Müller.

Ta bolest je pořád čerstvá, nemůže se jí zbavit. Šimůnkovu nedávnou smrt tedy považuje za jasný důsledek božích mlýnů. „Spravedlnost se vždycky ukáže a to je nejdůležitější.“

Vstoupit do diskuse
24
Články odjinud


Články odjinud