16. srpna 2010 • 15:56

Pohřeb Šimůnka: Nejtěžší komentář Bakaláře

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Byl jedním ze tří lidí, kteří promluvili na pohřbu cyklokrosařské legendy Radomíra Šimůnka. Televiznímu komentátorovi Robertu Bakalářovi se u mikrofonu možná ještě nikdy tak nechvěl hlas. „Tohle byl nejtěžší komentář mého života,“ přiznal Bakalář pro isport.cz.



Bakalář se s Šimůnkem znal od cyklokrosařových začátků. Byl mu nablízku jak v dobách slávy, tak při jeho pádu po tragické autonehodě v roce 1992. Protože se sblížil i s jeho rodinou, dostal důvěru jako jeden ze smutečních řečníků na pondělním Šimůnkově pohřbu.

„S Radkem odešlo třicet let mého sportovního života. Takhle dlouho jsme se vedle sebe pohybovali,“ řekl Bakalář. „To je bohužel ten smutek, který k životu také patří.“

Podívejte se, jak Bakalář zavzpomínal na Šimůnka:

Robert Bakalář mluví po pohřbu o svém kamarádovi Radomírun Šimůnkovi.
Video se připravuje ...

S Šimůnkem se naposledy viděl koncem června při mistrovství republiky v Kyjově, kde byla cyklokrosařská legenda se svým synem Radomírem, dalším vynikajícím závodníkem.

Podle komentátora bylo na Šimůnkovi znát, že ho zdravotní problémy velmi sužují. Zda se Bakalář už tehdy bál nejhoršího?

„Radek sám naznačoval, že je na tom špatně. Že je střídavě v nemocnici a doma. Problémy tohoto druhu už bývají těžko řešitelné. Dobře to věděl,“ tvrdil Bakalář.

Pohřeb Radomíra Šimůnka
Video se připravuje ...

Zaplňující se Velká obřadní síň při pohřbu Radomíra Šimůnka.
Zaplňující se Velká obřadní síň při pohřbu Radomíra Šimůnka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud