10. července 2013 • 16:18

Pomsta Cavendishovi: Fanoušek ho při časovce polil močí!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hodně nepříjemný zážitek má za sebou britský cyklista Mark Cavendish. Ten v úterý ve spurtu srazil Toma Veelerse a ve středu si na něm vylil vztek jeden z fanoušků. Při časovce ho polil močí, což potvrdila i jeho stáj Omega Pharma-Quick Step.



Podle BBC jeden z diváků kolem trati vychrstl na projíždějícího Cavendishe tekutinu z lahve. Osmadvacetiletý cyklista si nejprve myslel, že jde o vodu, ale záhy poznal svůj omyl.

"Ano, je to pravda. Neviděl jsem to, ale myslím, že je to pravda. Bylo to cítit jako moč a měl to všude," komentoval incident mluvčí Omegy Alessandro Tegner.

Sám závodník, na kterého další diváci pískali, se k tomu nechtěl podrobněji vyjadřovat. Řekl jen, že je naštvaný a zklamaný. Jednání diváků odsoudil i jeho týmový kolega Jerome Pineau. "Včera jsem byl na jejich podporu hrdý, ale dnes se za ně stydím. Je to skandální," poznamenal.

Cavendish vyvolal vlnu nevole chováním při úterním spurtu, v jehož průběhu svým manévrem poslal v rychlosti okolo 60 kilometrů za hodinu k zemi nizozemského cyklistu Toma Veelerse.

VIDEO | Podívejte se na Cavendishův manévr v úterní etapě

Sám pak neudržel nervy na uzdě, když se ho v cíli reportér agentury AP zeptal, zda cítí vinu za Nizozemcův pád. Vytrhl mu diktafon a odnesl ho do týmového autobusu. Za pár vteřin pak bylo nahrávací zařícení vráceno.

VIDEO | Podívejte se, jak Cavendish sebral novináři diktafon

Nešťastný a pomlácený Veelers těsně před včerejším cílem.
Nešťastný a pomlácený Veelers těsně před včerejším cílem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud