6. července 2015 • 16:36

První pád na Tour! Pořadatelé museli zastavit peloton, tekla i krev

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí etapa 102. ročníku Tour de France připravila první velký krvavý pád v pelotonu. William Bonnet na rovince upadl a strhnul s sebou další jezdce, včetně Fabiana Cancellary, který obhajoval žlutý trikot. Kromě samotného Bonneta odstoupil kvůli pádu také Simon Gerrans, Tom Dumoulin, Daryl Impey a Dmitrij Kozončuk. Závod byl pak na chvíli zastavený. Ani jeden z českých cyklistů mezi sraženými naštěstí nebyl.



Pět jezdců skončilo, Fabian Cancellara dojel s obrovskými problémy. Takový výsledek měl první pád ve 102. ročníku cyklistického závodu Tour de France. Přibližně 60 kilometrů před cílem upadl v plné rychlosti v pelotonu William Bonnet a strhl s sebou několik dalších jezdců, mezi nimi i prozatimního lídra Fabiana Cancellaru.

Ze závodu Bonnet odstoupil, stejně tak i Simon Gerrans a Tom Dumoulin, který měl na sobě bílý trikot pro nejlepšího mladého jezdce nedělní etapy. Později odstoupil také Dmitrij Kozončuk, jediný Rus v ruské stáji Kaťuša, který má zlomené levé rameno a klíční kost. Šestým jezdcem, který na Tour končí je Daryl Impey, vyšetření ukázalo, že má zlomenou klíční kost.

Bonnet musel odjet do nemocnice, jeho stáj FDJ poté na Twitteru aspoň uklidnila fanoušky: "Poranění hlavy bez ztráty vědomí, zranění krku bez neurologických potíží."

"Podle prvotního vyšetření má Simon Gerrans zlomené zápěstí. Pojede do nemocnice na vyšetření," vydala stáj Orica zprávu o svém zraněném závodníkovi. Se zprávou přispěchala i stáj třetího odstupivšího Toma Dumoulina: "Má vykloubené rameno, jede do nemocnice na další vyšetření."

Fabian Cancellara v závodu pokračoval dál, měl ale nemalé problémy a celou cestu si dřímal bolavé rameno. "Fabian zažívá velké bolesti, ale je to bojovaník a nevzdá to," napsala jeho stáj Trek Factory Racing na Twitteru. 

"Nikdy jsem neviděl nic jako tohle - plno krve a bolest - ošklivá část našeho sportu," napsal majitel stáje Tinkoff Saxo Oleg Tinkov. Závod byl asi na deset minut zastavený, aby jezdci mohli dostat lékařské ošetření. Poté se pokračovalo znovu.

Cancellara upadl ve třetí etapě Tour de France
Cancellara upadl ve třetí etapě Tour de France

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud