7. července 2015 • 11:34

Tour de France čekají kostky. Štybar vyhlíží svoji životní šanci

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden děsivý pád má Tour de France za sebou. Další, byť třeba ne tak drsné, lze téměř s jistotou čekat dnes, kdy se slavný závod vydá na dlažební kostky. Mnozí takové úseky považují za loterii. Pokud prší, umějí být neskutečně zrádné, zaváhání na nich může stát závod. Mnozí je taky nenávidí.



Zdeněk Štybar patří k jiné skupině. Těší se. A klidně ať sprchne. Jako bývalý cyklokrosový mistr světa nemá z drsné bitvy strach.

Kostky jsou jeho životní šancí. Už vloni mu málem pomohly do první nominace na Tour de France, letos už debut 29letému borci vyšel. Specialista na jarní klasiky, jehož kariérním výsledkem je letošní druhé místo na nejslavnější z nich Paříž-Roubaix, přezdívané Peklo severu, může udeřit právě dnes.

Ján Svorada, někdejší vítěz etap na Tour de France, v něm vidí svého možného následovníka. „Možná má Štybar i větší šanci vyhrát etapu než Bárta,“ připomíná.

Právě dnešní 4. etapa, nejdelší v letošním programu Tour, nejvíc připomíná jednorázové klasiky, které Štybarovi sedí. Jednu letos vyhrál, na dvou finišoval stříbrný. Proč to nezopakovat i v červenci?

Jezdec týmu Etixx-Quick Step se na Tour de France poprvé představuje krátce po narození syna Lewise. Ten přišel na svět 26. června, v době, kdy Štybar podstupoval speciální trénink na slavný závod, aby nahnal kondici.

Ted k ní musí dohánět ještě spánkový defi cit. S Lewisem sice nemohl zůstat tak dlouho, jak by si přál, ale nešlo jinak.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud