10. července 2015 • 20:17

Kokain na Tour! Italský jezdec Paolini po nálezu v závodě skončil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský cyklista Luca Paolini měl na Tour de France pozitivní dopingový test na kokain a v závodě skončil. Mezinárodní unie UCI dnes oznámila, že osmatřicetiletý jezdec ruské stáje Kaťuša neprošel kontrolou v úterý 7. července.



"Podle pravidel byl jezdec dočasně suspendován do vyřešení případu," uvedl UCI v prohlášení. "Vrací se domů," řekl mluvčí Kaťuše.

Paolini je prvním cyklistou, který měl na Tour dopingový nález, od roku 2012. Minulé dva ročníky závodu, který v minulosti zasáhla řada dopingových afér, se obešly bez pozitivních testů.

Bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2004 byl pomocníkem elitního spurtéra Nora Alexandera Kristoffa, který zatím marně útočil na etapové vítězství. V celkovém pořadí mu před vyloučením ze závodu patřilo 168. místo.

Paolini letos v březnu vyhrál prestižní belgickou klasiku Gent-Wevelgem. K jeho úspěchům patří i etapová vítězství na předloňské Giru d'Italia a Vueltě v roce 2006. Za Kaťušu jezdí od roku 2011, předtím závodil za Quick Step, Liquigas a Acqua&Sapone.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud