15. července 2015 • 18:46

Majka po triumfu: Dostal jsem od stáje volnou ruku, výhru věnuji Bassovi

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší vrchař loňského Tour de France Rafal Majka předvedl své kvality i letos. V 11. etapě, která se pyšnila vražedným stoupáním na Tourmalet, dokázal vyhrát, v úniku byl přibližně 50 kilometrů. "Dostal jsem dnes od Tinkoff-Saxo volnou ruku, chtěl bych vítězství věnovat celému týmu, především pak nemocnému Ivanu Bassovi, zraněnému Danielu Bennatimu a mé ženě Magdě," řekl po triumfu.



Dokázal předjet všechny cyklisty, jako první vystoupal nejen na vrchol legendárního Tourmaletu, ale také do cílového stoupání v Cauterets. Rafal Majka si svou výhru rozhodně zasloužil. "Věděl jsem, že bude těžké vyhrát etapu, ale rozhodl jsem se, že to risknu," přiznal po závodě.

Vyhrávat etapy ovšem letos není jeho hlavním úkolem. Majka má hlavně pomáhat svému kolegovi Albertu Contadorovi. "Přijel jsem sem pomoci Albertu Contadorovi, na tom se nic nemění. Stále věřím, že můžeme vyhrát," prozradil po výhře v 11. etapě.

"Za námi je teprve polovina závodu, stát se toho může ještě hodně. Děkuji fanouškům, že mi důvěřují, i když mám málo silných dní," dodal. Ve 12. etapě čeká cyklisty další náročná horská etapa dlouhá 195 kilometrů, končící na náročném a obávaném výšlapu na Plateau de Beille.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud