16. července 2015 • 16:30

Příliš silný, aby byl čistý? Armstrong se Froomovi za tweet omluvil

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejslavnější dopingový hříšník všech dob Lance Armstrong se omluvil za komentář, který napsal na Twitter o Chrisi Froomovi, současném lídrovi Tour de France, i o jeho týmu Sky. „Froome/Porte/Sky jsou velmi silní. Příliš silní, aby byli čistí? Neptejte se mě, nemám ponětí,“ napsal Armstrong v úterý. O dva dny později svá slova bere zpět.



„Vím, jaké to je pro lidi jako Chris uprostřed Tour de France, když musí neustále čelit stejným otázkám (na doping), a nalijme si čistého vína, hodně velká část toho je moje chyba,“ uvědomuje si Armstrong, někdejší sedminásobný vítěz slavného závodu, jemuž byla po přiznání systematického dopingu veškerá vítězství na Tour zase odebrána.

V úterý reagoval na strhující Froomovo představení v cílovém stoupání, kde si lídr stáje Sky pohrál s konkurencí a drtivě vyhrál.

„Hodně fanoušků si tu otázku klade. Vidí jeho styl, vidí jeho výkony, vidí časové odstupy za ním, vidí kadenci jeho tempa a říkají si: je tenhle chlap dalším z nich?“ popsal Armstrong svoje vidění dopingové problematiky v současné cyklistice. „Lituji tyhle jezdce. Kdokoliv vyhraje Tour de France 2015 by neměl být konfrontován s tím, co se stalo před deseti nebo patnácti roky. To není fér,“ řekl.

Jeho tweet nespadl jenom tak z nebe. Armstrong jednak cyklistiku bedlivě sleduje a jednak je právě v těchto dnech na trati Tour de France, kde se ve čtvrtek a v pátek věnuje charitativní jízdě po trasách dvou etap, po nichž se peloton vydá o den později než on. Dnes jede Armstrong páteční etapu Muret – Rodez, zítra Rodez – Mende.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud