19. července 2015 • 18:20

Cyklista se na Tour vezl 100 metrů v autě, přišla diskvalifikace

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinský cyklista Eduardo Sepúlveda (tým Bretagne-Séché Environnement) nesmí pokračovat na Tour de France. Diskvalifikace ho postihla za jízdu jedním z týmových aut během sobotní 14. etapy, do kterého nastoupil po defektu řetězu svého bicyklu. Ironií osudu to ani nebylo auto jeho týmu.



Obrovskou chybu udělal Eduardo Sepúlveda zhruba 23 kilometrů před cílem etapy. Řetěz mu praskl zrovna v úseku s náročným terénem, v relativně prudkém kopci. Argentinec se ale místo svého týmového doprovodu dočkal auta týmu AG2R La Mondiale. Zazmatkoval, otevřel jeho dveře a nasedl.

Stálo ho to pokračování na Tour de France.

„Chápu, že jsem zklamal všechny. Fanoušky, tým, sponzory. Omlouvám se i lidem z Argentiny, kteří přijeli na Tour de France. Nemám dost zkušeností, je to moje první Tour a byl jsem pod velkým stresem. Praskl mi řetěz, neviděl jsem naše auto a zpanikařil jsem,“ řekl Sepúlveda.

Vincent Lavenu, manažer AG2R, vysvětloval: „Viděli jsme Eduarda Sepúlvedu na kraji silnice, zpomalili jsme. Najednou on otevřel dveře auta a nastoupil na zadní sedadlo. Jeli jsme asi jen sto metrů. Respektujeme pravidla Tour, ale nemyslíme si, že by tohle měl být důvod k diskvalifikaci. Cítíme s ním.“

Vlastní tým se jezdce zastal, ale rozhodnutí o diskvalifikaci napadat nebude. Přestože však uznává, že Sepúlveda udělal obrovskou chybu, považuje jeho vyloučení za nešťastné. Na cyklistovu stranu se postavil i bývalý závodník Laurent Jalabert, komentující Tour pro francouzskou televizi.

Vůz týmu Bretagne-Séché Environnement prý Sepúlvedu minul, protože ho na trati přehlédl, skrytého za jinými vozy. „Udělal jsem hodně špatné rozhodnutí, ale nechci, aby si někdo myslel, že jsem chtěl podvádět. Být diskvalifikován z mé první Tour je něco jako noční můra,“ dodal Argentinec.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud