26. července 2015 • 21:40

Froome po triumfu: Byl to stres. Museli jsme bojovat na kole i mimo něj

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojovat musel až do poslední chvíle, nakonec žlutý trikot před dotírajícím Quintanou udržel o minutu a dvanáct vteřin. Chris Froome vyhrál legendární cyklistický závod Tour de France už podruhé. "Žlutý trikot má dlouhou historii, kterou jsem vždy respektoval a ctil. Byl jsem hrdý každý den od doby, kdy jsem vyhrál první," přiznal šťastný vítěz po dojezdu Tour v Paříži.



Chris Froome konečně vyhrál svůj vysněný druhý titul. Loňská obhajoba mu totiž nevyšla, kvůli pádu musel odstoupit. Letos si to však vynahradil. "Nejsem schopen říct, jestli je tohle vítězství hezčí než to poslední. Vyhrát Tour de France je neuvěřitelné. Znamená pro mě hodně, že tu můžu být podruhé," přiznal.

Cesta to ovšem nebyla jednoduchá ani pro něj. Přestože držel žlutý trikot po většinu závodu, musel se potýkat se spoustou problémů. "Od té doby, co jsme začali v Holandsku, se stalo hodně věcí. Bylo to stresující. Museli jsme bojovat na kole, i mimo něj," připomněl ukradená data a potíže s fanoušky u trati.

Vítězný polibek od manželky Michelle.
Vítězný polibek od manželky Michelle.

"Nyní se cítím dobře, protože jsem na tom pódiu být chtěl. To je ten důvod, proč jsem se každé ráno probudil a šel jsem trénovat," dodal s úsměvem na tváři. Kromě žlutého trikotu vybojoval i ten puntíkovaný pro nejlepšího vrchaře.

Froome porazil Naira Quintanu, jeho kolumbijský rival však byl nakonec se svým umístěním spokojený. "Jsem šťastný a nadšený. Je to mé druhé pódium při druhé účasti, navíc jsme vyhráli klasifikaci týmů. V roce 2013 jsem byl ze svého umístění v šoku, nechápal jsem co se děje. Teď jsem dospělejší, lepší lídr," řekl závodník Movistaru.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud