12. července 2016 • 04:56

Diváci na Tour trápí cyklisty. Froome jednoho praštil, Bennet sejmul

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Diváci na cyklistickém závodu Tour de France by mohli být kapitolou sami o sobě. Každý rok některý z nich nebezpečně vstoupí do trati a pořádně cyklisty potrápí. Letošní ročník tomu není výjimkou. Během prvních devíti etap už se museli cyklisté potýkat se dvěma diváky na trati.



Jako první na sebe upozornil současný držitel žlutého trikotu Chris Froome. Ten během osmé etapy, kterou nakonec vyhrál, udeřil pěstí do diváka, který se dostal až nebezpečně blízko jezdcům. Za uhození diváka dostal v cíli pokutu 200 švýcarských franků (v přepočtu přibližně 5 tisíc korun) za nesportovní chování. Přitom stačilo málo a nepozorný divák mohl některého z cyklistů nepěkně zranit.

Na tiskové konferenci pak Froome vyzval všechny diváky, aby byli k jezdcům ohleduplní. "Nemám nic proti kolumbijským fanouškům, myslím si, že jsou fantastičtí a na závod přinesou skvělou atmosféru. Tenhle chlap ale běžel hned vedle mých řídítek a za ním vlála dlouhá vlajka. To bylo hodně nebezpečné, takže jsem se ohnal a odstrčil ho pryč. Je fantastické mít venku tolik fanoušků, ale prosím vás, naléhám na diváky. Nezkoušejte běžet s jezdci, je to pro kluky opravdu nebezpečné," prosil lídr Tour.

Na twitteru si pak postěžoval: "Dostal jsem pokutu za odstrčení diváka, ale kamera už neukázala, že se jeho vlajka málem zamotala do kola a málem mi zakryla řídítka," tweet pak doplnil ještě naštvaným emotikonem.

Hned další etapu se podobný incident přihodil novozélandskému jezdci Georgi Bennetovi a mohlo to dopadnout mnohem hůř. Během závěrečného stoupání za zatáčkou vstoupil do vozovky přímo před jezdcem jeden z diváků. Ten se snažil na poslední chvíli stočit řídítka kolem něj, ale nepovedlo se mu to a diváka srazil k zemi. Sám naštěstí neupadl a na kole se udržel.

"Mám fanoušky rád, ale myslím si, že mnoho z nich si neuvědomuje, jak vysokou rychlostí jedeme. Měl jsem půl vteřiny na reakci. Trefil jsem ho bohužel konstrukcí kola a ramenem, stihl jsem stočit jen řídítka," vysvětlil Bennet po závodě pro Radio Sport.

Největší problém na letošní Tour nastal ovšem už v sedmé etapě. Tam na cyklisty spadla nafukovací brána a zranila Adama Yatese. Podle dostupných informací to zapříčinil nějaký nepozorný divák, který vykopl ze zásuvky generátor.

Vše o Tour de France čtěte zde>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud