12. července 2016 • 08:25

Lídr Kreuziger hájí po poradě tým: Není pravda, že nemám podporu

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během pondělního volného dne na Tour de France převzal Roman Kreuziger oficiálně roli lídra týmu Tinkoff na celkové pořadí, v níž vystřídal zraněného Alberta Contadora. Na kávě v rámci hodinu a půl dlouhé vyjížďky řešil tým, co bez hvězdného Španěla dál ve zbytku závodu, a Kreuzigrovi potvrdil volnou ruku. Ten, jako správný kápo, se za svoji sestavu ihned postavil. Ohradil se proti kritice, že mu ostatní závodníci málo pomáhají.



„Atmosféra v týmu je přes zklamání z Albertova odjezdu velice dobrá. Máme spoustu závodníků, kteří jsou schopni porvat se o etapy, ať už to jsou Peter Sagan nebo Rafa Majka, který má i poměrně dost bodů v horské soutěži a měl by se teoreticky ještě rozjíždět. Mít dva dresy (v cíli) v Paříži by bylo velice zajímavé pro tým i pro nás pro všechny,“ informoval Kreuziger o týmových záměrech ve svém pravidelném prohlášení pro média.

U něho osobně se situace oproti víkendu nemění. Měl by se snažit o co nejlepší umístění v celkovém pořadí, jímž je pokud možno první desítka. „Protože náš tým je první v žebříčku WordTour, a pokud by se povedlo bojovat o desítku, mohu získat spoustu bodů, které by byly velmi platné pro tým i pro moje sebevědomí vzhledem k tomu, že nějaký rok jsem teď v desítce nebyl,“ vzpomněl Kreuziger na svoje poslední výborné vystoupení s konečným 5. místem na Tour v roce 2013, po němž přišel výpadek kvůli potížím s biologickým pasem a následně role domestika v Contadorův prospěch, v níž se sám neměl možnost realizovat.

Na kávě v rámci hodinu a půl dlouhé vyjížďky řešil tým, co bez hvězdného Španěla dál ve zbytku závodu, a Kreuzigrovi potvrdil volnou ruku
Na kávě v rámci hodinu a půl dlouhé vyjížďky řešil tým, co bez hvězdného Španěla dál ve zbytku závodu, a Kreuzigrovi potvrdil volnou ruku

Zároveň se český lídr ohradil proti kritice týmu Tinkoff, který je pod palbou kvůli rozháranému a nekompaktnímu projevu jeho závodníků. „Proběhlo hodně kritiky, že jsem (v královské etapě) neměl nikoho k ruce, ale pokud se na etapu někdo podívá, tak tam byli Kišerlovski, Valgren a nakonec i Peter Sagan, kteří mě velice dobře doplňovali bidony, což jsem v horkém dni ocenil. Jsem s tím spokojen,“ upozornil nový lídr stáje ruského boháče.

Kvituje pohled na české fanoušky podél trati, kteří ho s vlajkami v rukou povzbuzují. „Našich diváků přibývá, a to jsme byli daleko v Pyrenejích. Těším se, kolik jich bude v Alpách, blíž Čechám. Je fajn mít svoje lidi podél trati, protože nebojuji jen za sebe, ale i pro ně,“ vzkázal z Andory Kreuziger.

Vše o Tour de France 2016 najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud