12. července 2016 • 08:25

Lídr Kreuziger hájí po poradě tým: Není pravda, že nemám podporu

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během pondělního volného dne na Tour de France převzal Roman Kreuziger oficiálně roli lídra týmu Tinkoff na celkové pořadí, v níž vystřídal zraněného Alberta Contadora. Na kávě v rámci hodinu a půl dlouhé vyjížďky řešil tým, co bez hvězdného Španěla dál ve zbytku závodu, a Kreuzigrovi potvrdil volnou ruku. Ten, jako správný kápo, se za svoji sestavu ihned postavil. Ohradil se proti kritice, že mu ostatní závodníci málo pomáhají.



„Atmosféra v týmu je přes zklamání z Albertova odjezdu velice dobrá. Máme spoustu závodníků, kteří jsou schopni porvat se o etapy, ať už to jsou Peter Sagan nebo Rafa Majka, který má i poměrně dost bodů v horské soutěži a měl by se teoreticky ještě rozjíždět. Mít dva dresy (v cíli) v Paříži by bylo velice zajímavé pro tým i pro nás pro všechny,“ informoval Kreuziger o týmových záměrech ve svém pravidelném prohlášení pro média.

U něho osobně se situace oproti víkendu nemění. Měl by se snažit o co nejlepší umístění v celkovém pořadí, jímž je pokud možno první desítka. „Protože náš tým je první v žebříčku WordTour, a pokud by se povedlo bojovat o desítku, mohu získat spoustu bodů, které by byly velmi platné pro tým i pro moje sebevědomí vzhledem k tomu, že nějaký rok jsem teď v desítce nebyl,“ vzpomněl Kreuziger na svoje poslední výborné vystoupení s konečným 5. místem na Tour v roce 2013, po němž přišel výpadek kvůli potížím s biologickým pasem a následně role domestika v Contadorův prospěch, v níž se sám neměl možnost realizovat.

Na kávě v rámci hodinu a půl dlouhé vyjížďky řešil tým, co bez hvězdného Španěla dál ve zbytku závodu, a Kreuzigrovi potvrdil volnou ruku
Na kávě v rámci hodinu a půl dlouhé vyjížďky řešil tým, co bez hvězdného Španěla dál ve zbytku závodu, a Kreuzigrovi potvrdil volnou ruku

Zároveň se český lídr ohradil proti kritice týmu Tinkoff, který je pod palbou kvůli rozháranému a nekompaktnímu projevu jeho závodníků. „Proběhlo hodně kritiky, že jsem (v královské etapě) neměl nikoho k ruce, ale pokud se na etapu někdo podívá, tak tam byli Kišerlovski, Valgren a nakonec i Peter Sagan, kteří mě velice dobře doplňovali bidony, což jsem v horkém dni ocenil. Jsem s tím spokojen,“ upozornil nový lídr stáje ruského boháče.

Kvituje pohled na české fanoušky podél trati, kteří ho s vlajkami v rukou povzbuzují. „Našich diváků přibývá, a to jsme byli daleko v Pyrenejích. Těším se, kolik jich bude v Alpách, blíž Čechám. Je fajn mít svoje lidi podél trati, protože nebojuji jen za sebe, ale i pro ně,“ vzkázal z Andory Kreuziger.

Vše o Tour de France 2016 najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud