12. července 2016 • 21:44

Po dvou pádech si Matthews splnil sen. Porazil Sagana, ten mu gratuloval

Autor: rjm, tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak přece umí vyhrávat. Australský cyklista Michael Matthews byl až do úterý v myslích fanoušků na Tour de France zapsán jako chlapík, co se ošklivě potluče při pádu v nějaké z etap. Teď ale v koncovce porazil slovenského rychlíka Petera Sagana a konečně se dočkal etapových vavřínů. "Je to splněný sen. Zvlášť po tom těžkém pádu v loňské třetí etapě, tohle byl super den," culil se vítěz. Gratuloval mu i druhý v cíli Sagan. Prohrál, ale dokázal složit soupeři poklonu. "Jsem za to druhé místo rád," řekl.



Kdyby se za druhé místo v etapě na Tour de France udělovala stříbrná medaile, měl by Sagan doma pěknou kolekci z tohoto cenného kovu. Během posledních tří Tour finišoval těsně za vítězem hned desetkrát. Podesáté, tedy docela symbolicky, bral druhé místo v letošní desáté etapě, kdy ho porazil Australan Michael Matthews. Ten měl přitom letos na kontě zatím jen dva pády.

"Fázi vítězství už za sebou mám, žlutý trikot na Tour de France byl taky příjemný zážitek a nyní mám opět zelený trikot. Chci si ho udržet," vykládala slovenská hvězda po dojezdu etapy.

Slovenští fanoušci ale určitě hltali u televize koncovku úterní etapy, kdy se do cíle řítila sedmičlená skupina jezdců. Drželi palce svému Saganovi, který v minulosti svými úspěchy dokázal pobláznit celé Slovensko. Jenže teď se musel sklonit před Australanem, který na Tour etapu dosud nevyhrál. "Jsem rád, že vyhrál tu etapu Michael, zasloužil si to," blahopřál vítězi Sagan.

Z toho, že skončil druhý, si těžkou hlavu nedělal. "V životě jsou důležitější věci, než vyhrávat závody na kole," mávl rukou slovenský cyklista. Na stupních vítězů se ale do zeleného trikotu naskoukal s chutí, však ho vyfoukl Marku Cavendishovii . A to se počítá.

Své spurtérské schopnosti bude moci Sagan předvést i ve středu, kdy na jezdce čeká v rámci 11. etapy další rychlý dojezd v Montpellier.

Vše o Tour de France čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud