17. července 2016 • 04:58

Kittela naštval Cavendish: Musel jsem brzdit, abych nespadl, zuřil jezdec

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dojezd za cílovou pásku ve 14. etapě Tour de France doprovázely emoce. V hromadném spurtu předjel na poslední chvíli Mark Cavendish Marcela Kittela a vybojoval si tak svou 30. výhru etapy na Tour de France. Jenže poražený se na vítěze rozlobil a vztekle máchal rukama. "Vjel mi do linky, mohl jsem spadnout," kroutil hlavou naštvaný německý jezdec, který finální čáru projel pátý.



Třicet etapových výher vyneslo Cavendishe na výsluní, v historickém žebříčku je na druhém místě za Eddy Merckxem, který vyhrál čtyřiatřicetkrát. Přesto svým posledním úspěchem pořádně naštval osmadvacetiletého jezdce stáje Etixx - Quick-Step Marcela Kittela. V závěru ho totiž předjel a znemožnil mu tak závěrečný spurt.

"Začal jsem sprintovat rychle, fungovalo to dobře. Byl jsem na dobré pozici, ale pak jsem viděl Cavendishe jak mě předjel a zabočil doprava. Musel jsem přibrzdit a uhnout, abych zabránil pádu," nadával po skončení etapy a dodal: "Není na mně, abych rozhodoval, zda udělal chybu." Na svůj twitter pak ještě připsal: "Dobrá práce mých kluků v dnešním finále. Byli tam ve správný čas. Ve výsledku jsem spokojen s pátým místem, a že jsem neměl nehodu."

Z jeho rozhořčení si šťastný vítěz Cavendish těžkou hlavu nedělal. "Následoval jsem Kittela a zůstal tam. Viděl jsem, že Quick-Step zaútočili dost brzy a věděl jsem, že by tam Kittel zůstal osamocený. Trochu do toho kopl a já jsem našel cestu kolem něj. Myslím si, že byl trochu frustrovaný," popsal situaci ze svého pohledu.

Svého parťáka se zastal i český cyklista Petr Vakoč. „Co jsem viděl posledních tři sta metrů, tak Marcel (Kittel) najížděl z dobré pozice, možná byl vzhledem k větru až moc vepředu a asi i moc brzo. Pak mu tam Cavendish hodil vlnu a Marcel nemohl ani spurtovat o pódium, takže je to dnes poměrně zklamání,“ řekl v rozhovoru.

Cavendish do letošního Tour dává všechno, vyhrál už čtvrtou etapu a před nadcházející olympiádou v Riu se nijak nešetří. Přesto svým fanouškům slíbil, že i tam bude v plné síle. "Vždycky jsem říkal, že bych nešel přes svůj limit, kdybych byl nemocný nebo vyčerpaný. Nezničil bych se před olympiádou, ale cítím se dobře a tým má dobrou morálku," vysvětlil.

Cyklisté se pomalu připravují na dnešní náročnou etapu, která povede přes masiv Grand Colombier. Etapa dlouhá 159 kilometrů nenabídne jezdcům žádný odpočinek a favorité se pokusí v těžké etapě neztratit cenný čas.

Vše o Tour de France čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud