17. července 2016 • 04:58

Kittela naštval Cavendish: Musel jsem brzdit, abych nespadl, zuřil jezdec

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dojezd za cílovou pásku ve 14. etapě Tour de France doprovázely emoce. V hromadném spurtu předjel na poslední chvíli Mark Cavendish Marcela Kittela a vybojoval si tak svou 30. výhru etapy na Tour de France. Jenže poražený se na vítěze rozlobil a vztekle máchal rukama. "Vjel mi do linky, mohl jsem spadnout," kroutil hlavou naštvaný německý jezdec, který finální čáru projel pátý.



Třicet etapových výher vyneslo Cavendishe na výsluní, v historickém žebříčku je na druhém místě za Eddy Merckxem, který vyhrál čtyřiatřicetkrát. Přesto svým posledním úspěchem pořádně naštval osmadvacetiletého jezdce stáje Etixx - Quick-Step Marcela Kittela. V závěru ho totiž předjel a znemožnil mu tak závěrečný spurt.

"Začal jsem sprintovat rychle, fungovalo to dobře. Byl jsem na dobré pozici, ale pak jsem viděl Cavendishe jak mě předjel a zabočil doprava. Musel jsem přibrzdit a uhnout, abych zabránil pádu," nadával po skončení etapy a dodal: "Není na mně, abych rozhodoval, zda udělal chybu." Na svůj twitter pak ještě připsal: "Dobrá práce mých kluků v dnešním finále. Byli tam ve správný čas. Ve výsledku jsem spokojen s pátým místem, a že jsem neměl nehodu."

Z jeho rozhořčení si šťastný vítěz Cavendish těžkou hlavu nedělal. "Následoval jsem Kittela a zůstal tam. Viděl jsem, že Quick-Step zaútočili dost brzy a věděl jsem, že by tam Kittel zůstal osamocený. Trochu do toho kopl a já jsem našel cestu kolem něj. Myslím si, že byl trochu frustrovaný," popsal situaci ze svého pohledu.

Svého parťáka se zastal i český cyklista Petr Vakoč. „Co jsem viděl posledních tři sta metrů, tak Marcel (Kittel) najížděl z dobré pozice, možná byl vzhledem k větru až moc vepředu a asi i moc brzo. Pak mu tam Cavendish hodil vlnu a Marcel nemohl ani spurtovat o pódium, takže je to dnes poměrně zklamání,“ řekl v rozhovoru.

Cavendish do letošního Tour dává všechno, vyhrál už čtvrtou etapu a před nadcházející olympiádou v Riu se nijak nešetří. Přesto svým fanouškům slíbil, že i tam bude v plné síle. "Vždycky jsem říkal, že bych nešel přes svůj limit, kdybych byl nemocný nebo vyčerpaný. Nezničil bych se před olympiádou, ale cítím se dobře a tým má dobrou morálku," vysvětlil.

Cyklisté se pomalu připravují na dnešní náročnou etapu, která povede přes masiv Grand Colombier. Etapa dlouhá 159 kilometrů nenabídne jezdcům žádný odpočinek a favorité se pokusí v těžké etapě neztratit cenný čas.

Vše o Tour de France čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud