18. července 2016 • 20:15

Saganův triumf slavily stovky fanoušků: Myslel jsem, že jsem druhý

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bylo hodně těsné. Slovenský cyklista Peter Sagan dospurtoval do cíle 16. etapy Tour de France souběžně s Alexandrem Kristoffem. O výhře jezdce stáje Tinkoff nakonec rozhodlo jen několik málo centimetrů. "Myslel jsem, že jsem druhý," nemohl uvěřit své třetí výhře v letošním ročníku držitel zeleného trikotu pro nejlepšího spurtera.



Den před druhým volnem čekala jezdce na "Staré dámě" poměrně lehčí etapa, která přitvrdila až v závěru. Těsně před cílem cyklisty prověřila 600 metrů dlouhá pasáž na dlažebních kostkách. Většinou rovinatou etapu zvládl nejlépe projet Peter Sagan, který si na letošní Tour připsal vavřínový hattrick.

Do cíle dojel těsně s Kristoffem a na potvrzení výsledku tak musel ještě chvíli čekat. Sám však přiznal, že s výhrou nepočítal. "Nečekal jsem na výsledky, myslel jsem, že jsem druhý, pak přišli a řekli mi, že jsem vyhrál. Je to neuvěřitelné. Tolikrát jsem skončil druhý, teď se to otočilo," řekl po závodu šťastný Sagan, který narážel na to, že v loňském ročníku skončil hned pětkrát na druhém místě, letos druhý skončil zatím jednou.

Na probíhající Tour de France dokázal stanout na nejvyšším stupínku pro vítěze už třikrát. Velký podíl má na tom také celý tým Tinkoff, kterému Sagan nezapomněl poděkovat. "Chci poděkovat svému týmu za práci za celý den. Pak přišlo šílené finále, hodně technické. Každý chtěl být na mém kole," radoval se.

A co považuje za zlom, který mu pomohl závod vyhrát? "Myslím si, že Kristoff udělal chybu ve sprintu. Vyskočil hodně pozdě a já jsem vyhrál," vysvětlil, čím byl těsně u cíle úspěšnější. Po vítězné etapě si našel čas i na fanoušky, kterým se podepsal.

Vše o Tour de France čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud