25. července 2016 • 11:34

Kreuziger po návratu z Tour de France: O (ne)posunu na 9. místo i Saganovi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Časovým odstupem byl nejblíže první trojce na Tour de France v kariéře, ve vyrovnaném závodě to ale českému cyklistovi Romanu Kreuzigerovi stačilo na konečné desáté místo. I když se v závěrečné nedělní etapě chvíli posunul na devátou příčku. „Rozhodčí to ale nakonec vrátili,“ vyprávěl Kreuziger v pondělí dopoledne po návratu do Prahy. V rozhovoru pro iSport TV hodnotí celkové umístění a zamýšlí se i nad svou budoucností.



„Byly tam lepší i horší okamžiky,“ přiznává Kreuziger , pro něhož to bylo čtvrté umístění v TOP ten slavného závodu. „Těšilo mě, že jsme měli tři dny žlutý dres pro Petera ( Sagana ), na čemž jsem měl i velkou zásluhu,“ připomněl úvod Tour, kdy pro slovenského parťáka rozjel vítězný sprint.

Kreuziger o Tour: Byly tam lepší i horší momenty, desítka byla ale cíl
Video se připravuje ...

Českému šampionovi se vydařila i sobotní předposlední etapa, ve které se konečně dotáhl do vytoužené desítky. „Ta sobotní etapa byla pro diváky i pro závod zajímavá, aspoň se něco dělo,“ pousmál se Kreuziger, který si pochvaloval i atmosféru v týmu Tinkoff, který ovšem po sezoně končí.

„Měli jsme tam výbornou partu, takže nám to uteklo,“ hlásil český závodník, který se v průběhu závodu posunul do pozice lídra. S šéfy týmu si prý dali za cíl skončit v první desítce. „To se povedlo na hraně,“ oddechl si Kreuziger.

„Když se člověk podívá na našlapané výsledky od druhého do desátého místa, tak jsem byl nejblíž pódiu. Ale na odstupy se nehraje, hraje se na umístění.“ připustil 30letý Čech. „Takže mě v neděli těšilo, když jsem se posunul na deváté místo, ale rozhodčí to nakonec vrátili, protože to prý bylo v neutrální zóně. Ale desáté místo se počítá,“ dodal.

Vše o cyklistické Tour de France 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud