21. července 2017 • 04:40

Kdo vyhraje Tour? Froomea pohání vidina hattricku, Aru je mimo hru

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo vyhraje žlutý dres?Kdo vyhraje žlutý dres?FOTO: Koláž iSport.cz

    Tour de France se pomalu blíží do Paříže, kde už proběhnou pouze oslavy. Žlutý dres pro lídra závodu zatím stále drží Chris Froome, jeho náskok ovšem není velký a stát se může cokoliv. Zejména pokud v sobotní časovce jakkoliv zaváhá. Kdo ho ještě může ohrozit a kdo už je téměř mimo hru?

  • Chris Froome

    Chris Froome si ve 14. etapě vybojoval žlutý trikot zpátkyFoto Profimedia.cz

    Žlutý trikot obléká po většinu závodu, až na dvě etapy, kdy ho musel předat Aruovi, si své prvenství dokázal pohlídat. Ani vidina výhry by ho rozhodit neměla, Tour už ovládl třikrát a na úspěchy je zvyklý, psychicky by tak na tom měl být lépe, než ti za ním. Jeho největší výhodou je však tým Sky: parťáci pro Froomea odvádí obrovský kus práce a jsou výraznou částí jeho úspěchu.

  • Rigoberto Urán

    Rigoberto Urán se vydal v 9. etapě Tour de France ze všech sil a dojel si pro těsný triumfFoto Reuters

    Ač je v celkovém žebříčku až na třetím místě a na Chrise Froomea ztrácí 29 vteřin, je jeho největším soupeřem. Dnešní rovinatá etapa by mu neměla dělat žádné problémy, v ní se konečně najdou i jeho týmoví kolegové, kteří v horských etapách trochu tápali. A sobotní časovku by měl podle předpokladů hravě ovládnout. Pro Froomea je největší hrozbou.

  • Romain Bardet

    Romain Bardet ovládl 19. etapu Tour de FranceFoto Reuters

    Před horskými etapami byl největší hrozbou pro britského lídra právě Bardet. Skvělý vrchař se však trápil, po 18. etapě přiznal, že do svého úniku dal veškeré své síly a přesto nezvládl nahnat potřebné vteřiny. Na Froomea ztrácí 23 vteřin, v rovinatých etapách ale není zrovna nejsilnějším.

  • Fabio Aru

    Fabio Aru musí po 14. etapě vracet Froomeovi dresFoto Profimedia.cz

    Dlouho byl považován za hlavního protivníka Froomea, když ho ve dvanácté etapě obral o žlutý dres a překvapil všechny okolo. Jenže už ve 13. etapě ho musel vrátit a od té doby se trápí. Výpady týmu Sky nezvládá, na vině je i absence jakýchkoliv domestiků, všichni jeho hlavní muži se totiž zranili. Na Tour jede skoro sám za sebe a je to znát.

  • Mikel Landa

    Mikel Landa na Tour válíFoto Reuters

    Pokud to náhodou nevyjde Froomeovi, je pořád ve hře jeho týmový kolega Mikel Landa. Jeho neuvěřitelná fyzička se projevila zejména v náročných horských etapách, se kterými si poradil bez mrknutí oka. Na prvenství nohy má, pořád ale platí, že je týmovou jedničkou Froome. Landa ovšem bude v budoucnu ještě hodně nepříjemným soupeřem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud