23. července 2017 • 20:42

Šťastný Froome po čtvrté výhře: Tahle Tour pro mě byla nejtěžší

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokázal to. Britský cyklista Chris Froome potvrdil roli favorita a v letošním ročníku Tour de France udržel žlutý trikot pro lídra závodu až do poslední etapy. Ve své kariéře dojel do Champs-Elyseés jako vítěz už počtvrté. „Je to opravdu úžasný pocit. Tři týdny jsem o tom snil,“ básnil o svém dalším triumfu.



Úsměv od ucha k uchu, cinkání šampaňským a po třech týdnech pohodová jízda. Tak vypadala poslední etapa letošního ročníku Tour de France z pohledu vítěze Chrise Froomea. Podle nepsaného pravidla se totiž poslední den už o umístění nezávodí, a tak mohl oslavovat zisk čtvrtého vítězství.

„Je to úžasný pocit. Champs-Elyseés nikdy nezklame, je to něco kouzelného, když o tomhle momentu tři týdny sníte. Je to taková odměna,“ radoval se.

Do Paríže dojel v obklopení svých týmových kolegů, kteří k jeho výhře přispěli velkým dílem. V cíli na šťastného Froomea čekala i rodina. „Užívám si, že po tolika měsících na cestě můžu konečně vidět manželku a syna,“ usmíval se poté, co se s oběma přivítal.

Chris Froome oslavil svou už čtvrtou výhru na Staré dámě, vítězství si navíc vychutnal potřetí za sebou. Jak sám přiznal, na každý rok bude vzpomínat úplně jinak. „Pokaždé, když jsem Tour vyhrál, to bylo jedinečné. Každé vítězství je výjimečné svým vlastním způsobem. Na tohle budu vzpomínat jako na nejvyrovnanější a pro mě nejtěžší. Výkony soupeřů mě dotlačily k nejlepším výkonům. Bude mi ctí pokusit se příští rok vyrovnat se rekordu,“ připomněl svůj další milník.

Se čtyřmi výhrami na Tour de France totiž pomalu dohání rekordmany. Hned čtyři jezdci totiž v historii dokázali Starou dámu pokořit pětkrát, k vyrovnání toho rekordu tak Froomeovi chybí už jen jedno vítězství. „Je pro mě pocta být srovnávat s takovými jmény, jako jsou Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hanault a Miguel Indurain. Je pro mě výsada, že budu moct příští rok zabojovat o rekord,“ řekl.

 Vše o Tour de France najdete zde>>>

VIDEO: Podívejte se na poslední kilometr 21. etapy:

Stupně vítězů po 104. ročníku Tour de France. Vítězný Chris Froome, vlevo druhý Rigoberto Urán, vpravo nakonec třetí domácí Romain Bardet.
Stupně vítězů po 104. ročníku Tour de France. Vítězný Chris Froome, vlevo druhý Rigoberto Urán, vpravo nakonec třetí domácí Romain Bardet.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud