20. července 2009 • 17:50

Contador: Lance pojede pro mě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský cyklista Alberto Contador věří, že po triumfu v 15. etapě Tour de France udělal rozhodující krok k celkovému vítězství.



Šestadvacetiletý jezdec stáje Astana je také přesvědčen, že učinil přítrž spekulacím o tom, zda bude tým podporovat jeho, nebo sedminásobného vítěze Tour Lance Armstronga.

"Nedělní vítězství byl velký krok k celkovému triumfu," citovala agentura Reuters Contadora, který si dnes ve švýcarském Sionu spolu s ostatními cyklisty užíval dne volna.

"Plně důvěřuji týmu, všichni jsou velcí profesionálové. Bez problémů mě dovezou až do cíle. Lance mi po etapě řekl, že pojede pro mě a já mu věřím," dodal.

Na stranu španělského jezdce, který má před posledním týdnem v čele pořadí náskok jedné minuty a 37 vteřin před druhým Armstrongem, se postavilo také vedení Astany.

"Pro Albertův žlutý trikot obětujeme všechno. Umístění v týmové soutěži i Lanceovo druhé místo," uvedl sportovní ředitel stáje Alain Gallopin.Contador může na Tour navázat na svůj dva roky starý triumf, pořád se prý ale musí mít na pozoru před dalšími rivaly.

"Nejnebezpečnější je Andy Schleck, ale nijak zvlášť se nikoho konkrétního nebojím. Nejhorší by bylo, kdyby se proti mě konkurenti spojili," uvedl. "Když ale pojedu přesně podle plánu, rivalové nebudou mít šanci," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud