10. července 2011 • 15:50

Masakr na Tour: Cyklistu rozpáral ostnatý drát

Autor: tbl, ČTK
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Devátá etapa Tour de France přinesla masakr. Při sjezdu z nejvyššího místa trati, vrcholu Col du Pas de Peyrol, došlo k hromadné havárii. Do lesa v hlubokém svahu u trati spadlo v rychlosti 70 kilometrů v hodině i několik elitních jezdců. V dalším incidentu 40 km před koncem jedno z doprovodných vozidel smetlo Flechu a Hoogerlanda, oba ale byli schopní pokračovat.



Při hromadném pádu se zranilo minimálně sedm jezdců. Vinokurov má zlomenou nohou, Willems klíční kost, lídr Omegy Van der Broeck lopatku, Dave Zabriskie zápěstní kůstky. Všichni v závodu končí.

"Přijel jsem tam o chvilku později, protože jsem v tom sjezdu nechtěl zbytečně riskovat. Když jsem viděl, jak Vinovi visí kolo na stromě, bylo jasné, že je zle. Nohou padnul na kámen, visela mu na kůži," popsal Kreuziger na svém webu.

Kreuzigerova Astana je po 9. etapě zcela v troskách. Český cyklista se trápí se zraněním zápěstí a kazašská stáj teď přišla o svého hlavního lídra, Alexandra Vinokurova. Ten se chtěl na Tour rozloučit se sportovní kariérou, zlomená stehennní kost je tedy pro něj obrovským zklamáním.

Flechu a Hoogerlanda nepochopitelně srazilo auto francouzské televize. Oba pád odnesli krvavými šrámy, rychle ale nasedli zpátky na kolo a jeli dál.

"Bylo to šílené a nepochopitelné. Johnny je celý potlučený, má hluboké rány, krvácel. Plot mu svlékl kalhoty, byl úplně nahý," líčil šéf Hoogerlandova týmu Vacansoleil Michel Cornelisse.

VIDEO - Podívejte se na záběry z nehod v průběhu 9. etapy:

Devátá etapa Tour de France se změnila v masakr
Video se připravuje ...





Podívejte se na fotogalerii z etapy plné pádů a zranění

Řidič doprovodného vozu se vyhýbá stromu a nekouká na cyklististy...
Řidič doprovodného vozu se vyhýbá stromu a nekouká na cyklististy...



 

 

 

Vstoupit do diskuse
8
Články odjinud


Články odjinud