12. července 2011 • 04:00

Rozpáraný cyklista z Tour: Jsem rád, že žiju

Autor: Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to jedna z nejdrsnějších etap Tour de France v historii! Cyklistům šlo několikrát o život. Čtyři skončili s těžkými zlomeninami v nemocnici (včetně favorita Vinokurova) a smrt kroužila i kolem Španěla Flechy a Johnnyho Hoogerlanda (28), které ve vedoucí skupince sestřelil doprovodný vůz!



Nizozemec skončil po několikametrovém letu v ostnatém plotě, div se nenapíchl na jeden z kůl! „Bylo to hrozné. Můžu být rád, že jsem to přežil,“ oddychl si potlučený a pořezaný Hoogerland, jenž dojel s téměř sedmnáctiminutovou ztrátou na 139. místě.

Za nehodu mohlo auto francouzské televize, které náhle vybočilo. „Vůbec nevím, kde se vzalo. Uviděl jsem ho, až když trefi lo Flechu. Ten už padal na silnici. Pak jsem s tím nemohl nic dělat,“ popsal strašidelný moment Nizozemec, jenž v té chvíli jel asi 60 km/h.

„Trefil jsem plot a zůstal ležet. Nejdřív jsem viděl jen jednu hlubší ránu a řekl si, že to dojedu. Až v cíli jsem zjistil, že je šrámů mnohem víc,“ popsal Hoogerland, který po etapě ihned odjel na šití.

Video z hrůzostrašné nehody nizozemského cyklisty

Devátá etapa Tour de France se změnila v masakr
Video se připravuje ...


Incident ho ale nebolel jen tím, že měl zkrvavené a roztrhané tělo. Vždyť s dalšími čtyřmi cyklisty byl v úniku a nemohl tak bojovat o etapové vítězství!

„Měli jsme pět a půl minuty náskok a věřili, že to do cíle udržíme. Bylo to hrozně emocionální. Najednou ale přišla ta stupidní věc a všechno bylo pryč! Stojí mi to vůbec za to?“ zlobil se muž, který se při oblékání do trikotu pro nejlepšího vrchaře rozplakal.

Včerejší den volna strávil Hoogerland ve velkých bolestech v péči lékařů. Konec to pro něho ale není a nizozemský bojovník bude v závodu pokračovat.

„Je mi jasné, že to bude ještě hodně bolet, ale den volna pomůže. Nedám kůži zadarmo!“ prohlásil Hoogerland.

Zabriskie v péči lékařů
Zabriskie v péči lékařů

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud