16. července 2011 • 15:40

Krev, šrámy a jizvy. Ale Hoogerland jede dál

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelnou vytrvalost ukazuje na cyklistické Tour de France nešťastník Johnny Hoogerland. Ten v deváté etapě slavného závodu utrpěl hrozivě vypadající zranění po pádu na ostatný drát. Jenže skočte v čase o pár etap později a opět nizozemského závodníka uvidíte šlapat do kopců i rovinek, jako by se nic nestalo.



Johnny Hoogerland přes všechny útrapy na Tour směle jede dál. Hrůzný zážitek však stále připomínají husí kůži vyvolávající šrámy na nohou. Zdravotníci mu rozpárané nohy spravili více než třiceti stehy.

"Můžu být rád, že jsem to přežil," hlásil po nehodě. Jenže nizozemský jezdec se nevzdává. Jeho odhodlání jet naplno dokazuje i fakt, že do dvanácté etapy dokonce nastoupil v puntíkatém dresu pro nejlepšího vrchaře!


Stejně jako nekončí Hoogerlandova účast na Tour de France, nekončí ani příběh ostnatého drátu a kůlu, které zapříčinily krvavý výsledek nehody.

Všechny předměty doličné totiž v televizním pořadu o slavném závodu dostal darem Hoogerlandův otec Cees. A ten je plánuje vydražit pro nadaci na podporu dětí bojujících s dětskou rakovinou.

Nizozemského cyklistu si vzali do parády krásné sestřičky
Nizozemského cyklistu si vzali do parády krásné sestřičky

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud