16. července 2011 • 16:30

Cavendish pod palbou: Zase se drží auta!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský spurtér Mark Cavendish na Tour de France opět čelí obvinění, že v kopcích využívá pomoc týmového vozu, kterého se v těžkých stoupáních drží. Stejně ho někteří jezdci nařkli už na květnovém Giru d'Italia. Organizátoři Tour stížnost na britskou hvězdu odmítli.



"Cavendish při stoupáních pořád visí na autech," prohlásil Španěl José Joaquín Rojas, který je druhý za Cavendishem v bodovací soutěži o zelený trikot. Společně s třetím Belgičanem Philippem Gilbertem si prý stěžovali u ředitele závodu Jeana-Francoise Pescheuxe.

"Chceme čistý sport, nejenom tažení proti dopingu, ale i v dalších věcech. Požádali jsme, aby Cavendishe sledovala během závodu televizní kamera," uvedl španělský jezdec.


Pescheux nad Rojasovými obviněními mávl rukou. "Vždycky hledá výmluvy. Já s Cavendishem žádný problém nemám," prohlásil na adresu Cavendishe, který na letošní Tour vyhrál tři etapy a celkově už 18.

Údajné podvádění britského cyklisty podle listu L'Équipe nepotvrdili ani lidé ze sběrného vozu. Navíc manažer Gilbertova týmu Omega Pharma-Lotto Herman Frison tvrdí, že belgický jezdec si na britského rivala nestěžoval. "Měl menší rozhovor s Pescheuxem, ale ne o Cavendishovi."

Na Giru obvinili Cavendishe z podvádění v horách Španěl Francisco Ventoso a Brazilec Murilo Fischer. Brit jejich tvrzení odmítl.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud