9. září 2012 • 10:52

Vztah na dálku prý nefunguje, Cavendish chce změnit tým. Ale v dobrém

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklistický mistr světa Brit Mark Cavendish potvrdil, že chce odejít z týmu Sky a v příštích dnech o tom bude vyjednávat s jeho šéfem Davem Brailsfordem. Po jedné sezoně by se rád s britskou stájí rozešel v dobrém a doufá, že za něj Brailsford nebude požadovat odstupné, které by mohlo zájemce o služby elitního spurtéra odradit.



"Je to jako vztah na dálku. Všechno je skvělé, ale nejste spolu a nefunguje to," řekl Cavendish před dnešním startem závodu Kolem Británie.

Brailsford ho loni nalákal do týmu s tím, že Sky v tak silné sestavě dokáže bojovat v závodech o úspěchy v celkovém pořadí i etapová vítězství. Jenže na Tour de France bylo vše podřízeno Bradleymu Wigginsovi, který vyhrál závod jako první Brit v historii.

I Cavendish se tak ocitl v roli pomocníka a povedlo se mu vyhrát "jen" tři etapy. Celkem má na kontě 23 dílčích prvenství z Tour a blíží se pomalu rekordu Belgičana Eddyho Merckx (34 etap).

"Získat žlutý trikot je v cyklistice absolutní vrchol. Pro mě to ale samozřejmě znamená omezení v tom, co umím nejlépe. Mým cílem je vyhrát na Tour co nejvíc etap a být tam, kde to mohu dokázat. Máme ambice, které se neslučují," řekl Cavendish.

Spekuluje se o tom, že by mohl zamířit do týmu Omega-Pharma-Liquigas, za který jezdí Zdeněk Štybar a František Raboň. V belgické stáji by se znovu sešel se sportovním ředitelem Brianem Holmem, s kterým spolupracoval v HTC-Highroad.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud