12. července 2014 • 04:00

Jak se cyklisté na Tour stravují za jízdy? Rozbalují sušenky, loupou banány

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Všichni fanoušci cyklistiky momentálně sledují probíhající Tour de France. Ta má za sebou už sedm etap, plných zajímavých momentů. Kromě odstupu několika favoritů, krkolomných pádů i šokujících výsledků se však diváci podivují také nad jinou kuriozitou. A tou je stravování cyklistů během závodu. Nebude to totiž nic jednoduchého si například za jízdy oloupat banán nebo rozbalit sušenku.



Tour de France je nejsledovanějším a nejpopulárnějším cyklistickým závodem na světě. Ročně ho sledují miliony lidí a závodí v něm stovky cyklistů. Krkolomné cesty, které vedou z Anglie přes Francii, mají prostě mnoho obdivovatelů po celém světě. A tak není divu, že se v poslední době všechno točí právě kolem Francie.

Závod však není jen o jízdě na kole. Cyklisty trápí počasí i zrádné cesty, k tomu se přidávají občasné a velmi nepříjemné pády, ale také únava, hlad, dehydratace a potřeba odskočit si na toaletu. Jenže ani kvůli jednomu nemohou cyklisté zpomalit, natož pak zastavit. A tak musí všechno řešit za pohybu.

Už jste někdy nadávali na sušenku, jejíž obal lze jen hodně těžce otevřít? Zkuste si to za jízdy na kole! Cyklisté musí zvládat všechno, každá vteřina zpoždění se totiž počítá. A tak si dodávají potřebnou energii sušenkami, ovocem, ale také sladkými nápoji v plechovkách. Podívejte se do galerie, jak to bravurně všechno zvládají!

Není jednoduché se během jízdy na kole napít z plechovky
Není jednoduché se během jízdy na kole napít z plechovky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud