25. července 2014 • 00:00

ŠKODA najela více než 28 milionů kilometrů!

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní roli ve spolupráci Škoda Auto s Tour de France hrají od počátku poskytovaná vozidla. Každoročně ujede více než 200 Škodovek v rámci tohoto závodu zhruba 2,8 milionů kilometrů. Za posledních deset let tedy vozy ujely kolem 28 milionů kilometrů. Flotila vozů české značky je přitom maximálně spolehlivá, protože dosud se žádný z poskytnutých vozů nezastavil kvůli technické závadě.



Společně s olympijskými hrami a mistrovstvím světa ve fotbale patří Tour de France k největším globálním sportovním událostem světa. Finálovou bitvu na letošním mistrovství světa v Brazílii sledovala miliarda lidí. Podle odhadů si Tour de France zapne během celého závodu až 3,5 miliardy diváků 190 zemí světa. 

 

Start letošního, již 101. ročníku nejslavnějšího cyklistického etapového závodu světa Tour de France se uskutečnil v sobotu 5. července 2014. Závod začal v anglickém Leedsu a pokračuje po dobu tří týdnů až do neděle 27. července, kdy bude tradiční cíl v Paříži. Mezitím závodníci překonají během 21 etap 3664 km, které rozdělí tentokrát 2 volné dny. Na závodníky čeká pouze 1 individuální časovka, 9 rovinatých etap pro sprintery, 5 středně těžkých kopcovitých etap, 6 horských etap s 5 dojezdy na vrcholu stoupání.

Foto Tour de France

ŠKODA uspěje, ať už vyhraje kdokoli

 

Závod je pro sponzory zlatý důl, investované peníze se mohou až pětinásobně zúročit. Stejně tak si příjmy ze slavného závodu nemohou vynachválit organizátoři celého cyklistického humbuku, francouzská rodinná společnost Amaury Sport Organisation.

 

Rodina Amauryů má Tour ve svém portfoliu už od roku 1947. Díky příjmům, které v roce 2010 činily 147 milionů eur, si mohou dovolit pořádat například Rallye Dakar, golfové turnaje i městské maratony.

 

Již více než 10 let je ŠKODA oficiálním partnerem Tour de France, třetího nejsledovanějšího sportovního podniku na světě. Hlavní roli ve spolupráci Škoda Auto s Tour de France hrají od počátku poskytovaná vozidla. 

Články odjinud


Články odjinud