20. srpna 2014 • 04:56

Štybar po operaci čelisti neztrací humor: Podívejte se, co teď jím!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo ten moment viděl, tak na něj jen tak nezapomene. V závěrečném spurtu 4. etapy závodu Eneco Tour v Belgii byli diváci v cílové rovince svědky pádu, při kterém bez přehánění tuhla krev v žilách. Jeho největší obětí se stal český jezdec Zdeněk Štybar, který z děsivě vypadají nehody vyvázl "jen" s vyraženými zuby, roztrženým rtem a odřeninami po celém těle.



Jak je však vidět na jeho twitterovém účtu, ani ne týden po nehodě už má rodák z Plané zase úsměv na tváři. "Chtěl bych své manželce poděkovat, za velmi lahodné, čerstvé a zdravé jídlo, které mi připravila. Výborné boloňské špagety," okomentoval se svým typickým humorem fotku rozmixované pochutiny cyklista.

Přitom celá situace v cílové rovince mohla skončit mnohem hůř. Spurtujícího Štybara ostatní cyklisté natlačili na kovové zábrany, kterým se již nedokázal vyhnout. Jeho kolo vyletělo po nekontrolovatelném pádu vysoko do vzduchu, zraněný Štybar navíc zůstal ležet na silnici.

Český cyklista se okamžitě ocitl v péči lékařů. Po několika minutách ošetřování přímo na místě byl převezen do nemocnice, kde se podrobil operaci zraněné čelisti.  Zpočátku to dokonce vypadalo, že by mohl stihnout start Vuelty, která má svoji úvodní etapu naplánovanou na tuto sobotu.

VIDEO: Děsivá nehoda Zdeňka Štybara

Nemožnost přijímat tuhou stravu však účasti českého jezdce na prestižním závodu zabránila. „Operace zubů mu brání v přijmu potravy, a proto Vueltu nepojede,“ odůvodnil absenci české hvězdy jeho otec Zdeněk Štybar starší.

Při pohledu na děsivé záběry z nehody však člen týmu Omega Pharma-Quick Step smutnit nemusí. Následky pádu se na jeho další kariéře nijak neprojeví.

Český závodník také žádné velké skepsi nepropadá. „Moje manželka mi řekla, ať si nechám udělat rovnátka, tak jsem na tom začal tvrdě pracovat. Selfie si ale radši nechám pro sebe,“ vtipkoval na sociálních sítích Štybar.

Zdeněk Štybar musel odjet do nemocnice, ošklivě upadl a vyrazil si zuby
Zdeněk Štybar musel odjet do nemocnice, ošklivě upadl a vyrazil si zuby

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud