25. srpna 2014 • 19:09

Matthews se po etapovém vítězství dostal do čela Vuelty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australský cyklista Michael Matthews vyhrál ve spurtu třetí etapu Vuelty a v červeném trikotu lídra vystřídal jednoho z hlavních favoritů závodu Alejandra Valverdeho. Španělský vítěz třetí Grand Tour sezony z roku 2009 klesl na průběžné třetí místo a za Matthewsem zaostává o jedenáct sekund.



Jezdec australské stáje Orica-GreenEdge vyhrál v závěru 197,8 km dlouhé etapy, do níž peloton v Cádizu odstartoval z paluby letadlové lodi Juan Carlos I, spurtérský duel s Irem Danielem Martinem. Třiadvacetiletý Matthews zbyl při náročném dojezdu do kopce v Arcos de la Frontera, kde na jezdce navíc čekala i technická pasáž se zatáčkami a úzkým mostem, v čele jako jeden z mála spurtérů a útokem zhruba 200 metrů před cílem rozhodl.

Třetí dojel s mírným odstupem Španěl Joaquín Rodríguez, který v závěrečném pětikilometrovém kopci s až šestiprocentním stoupáním nasadil k útoku příliš brzy.

Valverde, který měl zhruba 20 km před cílem pád, ztratil na přední šestnáctičlennou skupinu sedm sekund a na druhé místo v průběžném pořadí se před něho dostal ještě jeho stájový kolega z Movistaru Nairo Quintana. Kolumbijský vítěz Gira d'Italia ztrácí na Matthewse, jenž na letošním Giru rovněž oblékal růžový trikot lídra, čtyři sekundy.

Úterní čtvrtá etapa zavede peloton z Maireny del Alcor po 167,4 km dlouhé trase do Córdoby.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud