1. září 2014 • 08:48

Strach o život! Paralympijský vítěz Ježek je po pádu v umělém spánku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší handicapovaný cyklista světa Jiří Ježek měl na mistrovství světa v americkém Greenville těžký pád a s mnohačetnými zraněními skončil v nemocnici. Vzhledem k rozsahu zranění musel být uveden do umělého spánku, jeho stav je vážný.



„Jirka utrpěl velmi vážná, mnohočetná zranění. Ke kolizi došlo v cílové rovince při hromadném spurtu. Jirka je v péči lékařů a vzhledem k rozsahu zranění byl uveden do umělého spánku. Ještě dnes se podrobí operaci,“ cituje server supercycling.cz reprezentačního trenéra Viktora Zapletala.

V pondělí ráno už byl Ježek, který si vloni zajel časovku i na Tour de France, po operaci. „Jirka ve večerních hodinách podstoupil operaci hrudního koše, při které lékaři nemocnice v Greenville mimo jiné museli odstranit dvě rozdrcená žebra a nahradit je implantáty a přišili zpět amputovaný prsní sval. Další zákroky prozatím museli odložit vzhledem k obavě z možné infekce,“ píše se v tiskové zprávě.

Nejvážněji má sedminásobný paralympijský vítěz po pádu na bariéru v cílové rovince zraněný hrudník, nicméně starosti dělá lékařům i zlomenina pažní kosti a fraktura zubů.

Paralympijského šampiona Ježka už poznávají cyklističtí profesionálové
Video se připravuje ...

Bylo to zoufalství, řekl cyklista Ježek o krádeži závodních kol
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud