1. října 2014 • 17:39

Po dopingové kauze znovu na scéně! Kreuziger jel závod v Itálii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklista Roman Kreuziger nebyl při prvním startu po dopingové kauze ve hře o vítězství, v závodu Milán - Turín podporoval lídra stáje Tinkoff-Saxo Alberta Contadora a do cíle dojel v hlavním pelotonu čtyři minuty za vítězem. Tím se stal po úspěšném útoku v závěrečném stoupání domácí Giampaolo Caruso, který o tři vteřiny porazil dalšího Itala Rinalda Nocentiniho.



Contador, jenž patřil mezi velké favority na vítězství, nástup zmíněné dvojice nezachytil a v posledních dvou kilometrech už pronásledovatelé lídry nestačili dostihnout. Při svém prvním závodě od Vuelty dojel Kreuzigerův kolega na šestém místě s odstupem 17 vteřin.

Vedení Tinkoff-Saxo si návrat českého cyklisty do týmu pochvalovalo. "Přestože od června nezávodil, pracoval naplno pro Alberta až do začátku závěrečného stoupání a dojel v balíku. Teď se těšíme na závod Kolem Lombardie," uvedl na stránkách stáje sportovní ředitel Fabrizio Guidi.

Cyklistický závod Milán - Turín (193,5 km):
1. Caruso 4:30:12 hod., 2. Nocentini (oba It.) -3, 3. Moreno (Šp.) -9, 4. Aru (It.) -13, 5. Rodríguez -14, 6. Contador (oba Šp.) -17, ...64. Kreuziger (ČR) -4:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud